Fosta purtatoare de cuvant a lui Traian Basescu Adriana Saftoiu povesteste, intr-un editorial publicat in Adevarul, ca Elena Udrea a intrebat-o, in urma cu zece ani, daca este adevarat ca Traian Basescu nu e recunoscator nimanui.

Elena Udrea si Traian Basescu, pe plajaFoto: Facebook / Elena Udrea

"Imi amintesc una dintre putinele discutii cu Elena Udrea care s-a situat in afara temelor care tineau strict de activitatea de la Cotroceni. Eram la Chisinau, in cea de-a doua vizita a lui Traian Basescu (...) Am ramas cu Elena pe hol. Pastram amandoua o atitudine civilizat institutionala. Vorbeam despre mai nimic, cand Elena mi-a pus intrebarea: Lucrezi demult cu Presedintele. 'E adevarat ce se spune? Ca nu e recunoscator nimanui?' Am fost surprinsa. Si am banuit ca, orice voi spune, va afla si Traian Basescu. Asa ca am preferat sa nu o mint, dar nici sa o ajut. Am raspuns: 'Ramane sa vezi!'".

Adriana Saftoiu afirma ca este prima persoana care "a intrat in colimatoriul lui Traian Basescu pentru Elena Udrea":

"Si nu cu ea am avut vreo disputa. Chiar deloc, ci cu omul care, timp de trei ani, inainte de a deveni Presedinte de tara, ne spusese ca mafia lui Nastase se bazeaza pe triumviratul Cocos-Bitner-Petrache. Cand mi-a spus ca domna Udrea va deveni consilier de stat, l-am intrebat ce o recomanda si daca nu conteaza faptul ca e sotia celui impotriva caruia vituperase in conferinte de presa. S-a enervat, mi-a oferit ceva explicatii de genul 'Cocos s-a retras la timp', 'nu e atat de vinovat'".

Aceasta se declara surprinsa acum de tacerea "absolut asurzitoare, grosolana" a lui Triana Basescu in ceea ce o priveste pe Elena Udrea, dupa ce aceasta a intrat in vizorul justitiei.

"(...) imi asum ca am gresit atunci cand am fost sigura ca Traian Basescu va fi loial macar Elenei Udrea. Si la bine, si la rau! Eram sigura ca Elena Udrea va fi cea care se va desolidariza de el, cand nu va mai fi Presedinte. Ei bine, oricate mi-as fi imaginat despre Traian Basescu, asta ma depaseste: Traian Basescu ii spune Elenei Udrea, dupa zece ani, ca ii este bine in sanul familiei".