Avocatul lui Liviu Dragnea a cerut, joi, la instanta suprema, audierea premierului Victor Ponta in dosarul Referendumul, in care Liviu Dragnea este cercetat. Avocatul a mai cerut audierea a 18 coordonatori ai PSD in campania pentru referendumul din 2012 privind demiterea presedintelui. Urmatorul termen al dosarului a fost stabilit la Inalta Curte de Casatie si Justitie pe data 19 februarie, anunta Agerpres. Victor Ponta a declarat, joi, pentru Agerpres, ca se va prezenta la audieri in dosarul Referendumul daca i se va solicita acest lucru, amintind ca el insusi a cerut DNA sa fie audiat cand dosarul era in faza de urmarire penala, insa cererea sa a fost respinsa.

"Normal (ca ma voi prezenta - n. red.). Am cerut eu la DNA (audierea - n. red.) in faza de urmarire penala si mi-au respins", a spus Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta declara in 3 octombrie 2013 ca fostul sef al sectiei I a DNA Lucian Papici nu a dorit sa-l audieze in acest dosar, desi i-a solicitat de doua ori, in scris, acest lucru.

Liviu Dragnea a fost trimis in judecata de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013 pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit DNA, in calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizarii si desfasurarii referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenta si autoritatea sa in partid in scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale de natura electorala, necuvenite, pentru alianta politica din care facea parte formatiunea reprezentata de inculpat, si anume indeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obtinute in alte conditii decat cele legale.