Comisia juridica a Camerei Deputatilor a discutat din nou joi cazul Petre Roman si a decis ca nu este de competenta sa sa ia o decizie in privinta revocarii din functie, masura ceruta de Agentia Nationala de Integritate (ANI), potrivit Agerpres. Comisia juridica a precizat ca trimite cererea catre Biroul permanent pentru a decide in aceasta chestiune.

"Ca urmare a schimbarii statutului (...), Comisia juridica nu mai are niciun rol din aceasta perspectiva, inainte primeam si noi documentele si trebuia sa ne pronuntam in cazul in care ANI cerea revocarea mandatului unui deputat. O sa trimitem catre Biroul permanent sa decida", a spus Ciuca la inceputul sedintei Comisiei juridice.

Prezent la sedinta, liderul deputatilor PNL, Ludovic Orban, a spus ca Roman a depus contestatie la raportul ANI si ca, pana cand nu se pronunta Curtea de Apel, Camera Deputatilor nu-i poate revoca mandatul de deputat.

"Camera Deputatilor nu poate legal sa se pronunte asupra incetarii mandatului domnului deputat Petre Roman si a mandatului niciunui alt deputat atat timp cat se afla pe rolul instantelor judecatoresti o contestatie in vederea anularii raportului ANI. Petre Roman a prezentat Biroului permanent si Comisiei juridice certificatul de grefa trimis de Curtea de Apel in conformitate cu care pe rolul Curtii se afla spre judecare contestatia depusa impotriva raportului ANI. Pana ce Curtea de Apel va solutiona aceasta contestatie, nu se poate pronunta Camera", a explicat Ludovic Orban.

In martie 2014, ANI a constatat ca Petre Roman se afla in stare de incompatibilitate incepand cu data de 20 decembrie 2012, intrucat detine, simultan, functia de deputat si calitatea de persoana fizica autorizata.