Deputatul Elena Udrea a scris luni pe pagina sa Facebook, cu privire la solicitarea DNA de incuviintare a urmaririi penale impotriva sa in dosarul "Gala Bute", ca nu vrea ca "Parlamentul sa faca zid in fata Justitiei", asa ca le cere tuturor "sa voteze in favoarea incuviintarii cererii DNA". "Imi voi dovedi nevinovatia in Justitie", a afirmat ea.

Ea a reiterat in mesajul postat pe Facebook ca noile actiuni ale procurorilor in acest dosar "sunt, de fapt, dovada urmarilor dezvaluirilor pe care le-am facut vineri despre generalul SRI, Florian Coldea".

"Daca aceasta este o vina, atunci recunosc ca sunt vinovata ca am vrut ce au vrut milioane de romani in 2010-2011: sa-l vedem pe marele campion Lucian Bute boxand acasa, in Romania. A fost o oportunitate de promovare a Romaniei folosind imaginea unui mare sportiv roman. MDRT a cumparat publicitate in cadrul acestei Gale, pentru ca brandul turistic sa fie vazut de sute de milioane de oameni in toata lumea. Daca exista nereguli in cheltuirea banilor platiti de minister, acestea sunt la organizatori.

Sunt acuzata ca, prin implicarea institutiei, am urmarit "beneficii electorale". Pe de o parte, in 2011 nu erau alegeri. Pe de alta parte, pe logica asta, orice politician care inaugureaza o scoala sau un drum trebuie acuzat ca vrea sa obtina "beneficii electorale".

Perchezitiile de astazi, la 4 ani si jumatate de la Gala Bute, sunt inutile procedural si sunt, de fapt, dovada urmarilor dezvaluirilor pe care le-am facut vineri despre generalul SRI, Florian Coldea. Vor sa ma decredibilizeze, ingropandu-ma in dosare. Voi continua insa sa spun ceea ce stiu despre omul care vrea sa controleze Romania prin folosirea secretelor tuturor, generalul Coldea de la SRI.

Nu vreau ca Parlamentul sa faca zid in fata Justitiei, asa ca le cer tuturor sa voteze in favoarea incuviintarii cererii DNA. Imi voi dovedi nevinovatia in Justitie", a scris Elena Udrea pe Facebook.

Directia Nationala Anticoruptie a cerut luni incuviintarea urmaririi penale a Elenei Udrea in dosarul "Gala Bute", sub acuzatiile de abuz in serviciu, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene si folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

"In conformitate cu prevederile legale si constitutionale, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie - doamna Laura Codruta Kovesi a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, in vederea sesizarii Camerei Deputatilor, pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de UDREA ELENA GABRIELA, membru al Camerei Deputatilor care, in perioada in care se presupune ca a savarsit faptele, a indeplinit functia de ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului", se arata intr-un comunicat DNA.

Reamintim ca luni dimineata DNA a inceput o serie de perchezitii in dosarul Gala Bute.

Perchezitiile, dar si cererea DNA de incuviintare a urmaririi penale pentru Elena Udrea vin la doua zile dupa ce Udrea a lansat o serie de acuzatii dure la adresa conducerii DNA si SRI. Udrea a spus intr-un interviu pentru HotNews.ro ca cele doua institutii duc o campanie impotriva sa.