Parlamentarii liberali vor vota in favoarea cererii procurorilor de incuviintare a urmaririi penale a senatorului liberal Ion Ariton, a declarat luni co-presedintele PNL, senatorul Vasile Blaga, dupa sedinta Grupului parlamentar liberal, potrivit Agerpres.

'Cum a spus domnul Ariton, ca niciodata nu am obstructionat Justitia, vom vota in favoarea cererii procurorilor. A fost si declaratia domnului Ariton in acest sens', a declarat Blaga, mentionand ca si senatorul in cauza va vota.

Intrebat daca oamenii din partid cu probleme in justitie precum Varujan Vosganian, Ion Ariton nu afecteaza imaginea PNL, Blaga a spus: 'Oricine poate fi chemat sa raspunda intrebarilor procurorilor, nu stiu sa fi fost acuzat cu ceva, vreodata, domnul Predoiu. Repet inca odata, oricine este chemat pentru precizari, pentru nelamuriri ale procurorilor, va merge. Daca va fi chemat si domnul Predoiu, va merge, oricine va merge', a afirmat Blaga.

Procurorul general Tiberiu Nitu a solicitat Senatului declansarea procedurilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale fata de Ion Ariton, fost ministru al Ministerului Economiei si actual membru al Senatului, sub aspectul savarsirii infractiunilor de participatie improprie la abuz in serviciu si folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite, in dosarul Gala Bute