Fostul candidat al PPMT la Presedintie Szilagyi Zsolt a fost ales, sambata, la Congresul de la Targu Mures, in functia de presedinte al partidului, in locul lui Toro T. Tibor, care a demisionat dupa alegerile prezidentiale din noiembrie anul trecut, anunta Mediafax. Szilagyi Zsolt a declarat, sambata, la finalul Congresului Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania de la Targu Mures, ca obiectivul sau este ca la alegerile locale din 2016 formatiunea pe care o conduce sa aiba rezultate mult mai bune.

"Ma onoreaza aceasta incredere care simt ca a fost manifestata inca inainte de congres. In viata partidului trebuie sa inceapa o perioada noua, foarte multa munca, o munca sarguincioasa fiindca obiectivul principal pentru noi este ca la alegerile locale din 2016 sa avem rezultate mult mai bune. Dorim sa continuam, din punct de vedere programatic, acea linie, acel program pe care l-am prezentat cu ocazia alegerilor prezidentiale. Vrem sa relansam dialogul si mesajul nostru catre romanii din Transilvania, deoarece Transilvania, Ardealul, este patria noastra comuna si, chiar daca suntem un partid regional si regionalist, vecinii si aliatii nostri sunt natiile bastinase care traiesc impreuna cu noi, de secole, in Transilvania: romanii, sasii, svabii si toate natiile care merita mai mult", a afirmat Szilagyi.

Potrivit acestuia, in perioada urmatoare, PPMT va pregati un program, bazat de regionalismul modern european, si o echipa noua pentru alegerile locale de anul viitor.

"Munca, munca, munca. Dorim sa lansam o noua oferta catre PCM, pentru ca doar unindu-ne fortele vom fi mult mai puternici. Vom oferi o alianta electorala, iar an cazul in care va fi de succes ne gandim la o fuziune", a mai spus noul lider al PPMT.

Intrebat care va fi pozitia noii conduceri a PPMT fata de UDMR, Szilagyi a spus ca va continua dialogul constructiv cu celelalte formatiuni politice maghiare care este unul "pertinent".

"Dialogul din cadrul Consiliului Consultativ Maghiar, infiintat in 2009, trebuie relansat. UDMR a refuzat pana acum dialogul de substanta", a mai aratat presedintele PPMT.

La Congresul PPMT, fostul presedinte al formatiunii Toro T. Tibor, propus candidat de mai multe filiale judeteme, precum si ceilalti trei candidati, s-au retras din cursa in favoarea lui Szilagyi Zsolt.