Victor Ponta a anuntat, vineri, ca Dan Sova, exclus din PSD in luna noiembrie alaturi de Mircea Geoana si Marian Vanghelie, va fi reprimit in partid dupa ce a demonstrat ca vrea sa fie alaturi de socia-democrati. Decizia a fost luata de Comitetul Executiv National al PSD, reunit vineri la Sinaia. De asemenea, social-democratii au decis inlocuirea europarlamentarului Catalin Ivan de la conducerea PSD sector 1 cu Dan Tudorache.

CExN al PSD a decis, vineri, la Sinaia, sa dizolve conducerile organizatiilor de la Sectorul 1 si Sectorul 5 si sa ii numeasca presedinti interimari pe Dan Tudorache la PSD Sector 1 (in locul lui Catalin Ivan) si pe Cristian Rizea la Sectorul 5 (in locul lui Marian Vanghelie, exclus din partid).

Ponta a mai anuntat, vineri, ca urmatorul Consiliu National al PSD va avea loc pe 20-21 martie, el promitand "decizii radicale in ceea ce trebuie schimbat in modul nostru de organizare interna".

Victor Ponta a mai declarat ca grupurile parlamentare ale PSD au o "optiune clara in ceea ce priveste proceduri rapide si transparente cu privire la imunitati".

El a adaugat ca in Comitetul Executiv National "am discutat propunerea de modificare a regulamentului celor doua Camere dupa un model care functioneaza cu succes la Parlamentul European."

"Cred ca asa putem sa castigam alegerile locale si parlamentare - guvernand bine si schimband ceea ce este de schimbat la noi. Oamenii spun ca guvernam bine, dar in acelasi timp oamenii spun ca nu doar noi, ci toata clasa politica, avem probleme de integritate", a mai spus primul ministru.