Premierul Victor Ponta a anuntat ca PSD va participa saptamana viitoare la consultarile initiate de presedintele Klaus Iohannis si ca social-democratii vor merge cu propunerile lor, care vizeaza inclusiv reducerea numarului de parlamentari.

"Vom participa la consultarile cu seful statului, nu ne deranjeaza sa mergem la mediere la presedinte pe Codul Electoral. Nu avem orgolii de acest gen. Mergem cu propunerile noastre, care tin de modul de alegere a Parlamentului, si anume reducerea numarului de parlamentari. Mergem sa ne spunem punctele de vedere, dupa care, in comisia parlamentara speciala, reprezentantii nostri vor merge in directia stabilita", a anuntat, vineri, intr-o conferinta de presa la Iasi, liderul PSD Victor Ponta, citat de Mediafax.

Vineri dimineata, presedintele Klaus Iohannis a trimis invitatia catre partidele politice, pentru consultari, care vor avea loc miercurea viitoare, pe prioritatile legislative ale sesiunii parlamentare, precum votul in diaspora, finantarea campaniilor si a partidelor si ridicarea imunitatii parlamentare.

Potrivit Presedintiei, pe agenda discutiilor se vor afla mai buna organizare a votului in strainatate, finantarea campaniilor electorale si a partidelor politice si accelerarea procedurilor privind ridicarea imunitatii parlamentare.

Administratia Prezidentiala a anuntat si calendarul consultarilor, fiecare partid urmand a sta o ora la discutii cu seful statului, pe temele mentionate, PSD urmand sa intre la consultari de la ora 10.00.