Presedintele PMP, Elena Udrea, a anuntat luni ca devansarea congresului formatiunii de pe 21 martie pe 8 februarie a fost aprobata de Colegiului National al PMP si a precizat ca nu va mai candida pentru sefia partidului.

Intrebata daca va candida la sefia PMP, ea a raspuns negativ, dar a subliniat ca ramane in PMP "ca simplu membru", va sustine in continuare proiectele PMP si va candida pentru un nou mandat de parlamentar in 2016.

"Categoric raman in PMP, este un proiect pe care il vad castigator in 2016. La acest moment este nevoie de o conducere noua care sa raspunda asteptarii acelui electorat neafiliat inca politic, care a votat impotriva lui Victor Ponta si a PSD in turul al doilea (n.r. - al alegerilor prezidentiale). Sunt convinsa ca acest electorat nu se regaseste nici in sustinerea PNL, din ce in ce mai putin se va regasi in sustinerea domnului Klaus Iohannis, ca urmare este nevoie de un partid care sa atraga acest electorat si cred ca PMP este acest partid cu o conducere noua, puternica. Raman in PMP, dar nu mai candidez", a afirmat Udrea la Palatul Parlamentului, dupa sedinta Colegiului National al PMP, potrivit Agerpres.

Ea a precizat ca la aceste alegeri interne se va candida pe motiuni, "in mod exceptional".

"Am sustinut intotdeauna votul individual, dar de data aceasta, in rolul pentru care ne pregatim de singur partid de Opozitie, cred ca principala preocupare e de a avea o echipa puternica, unita, cu actiuni care sa raspunda unui electorat nou. (...) In conditiile in care atat PSD, prin Guvern, cat si PNL, prin Presedintie, se afla la Putere si avem si o relatie foarte buna de coabitare intre PSD si PNL, este nevoie de vocea Opozitiei. Ne pregatim sa intram in rol de singur partid de Opozitie si sa ne atingem obiectivul de 20% la alegerile locale din 2016", a adaugat Udrea.

Presedintele PMP a mentionat ca sedinta Consiliului Executiv National (CEN) al PMP de marti va stabili data limita de depunere a candidaturilor pentru presedintia formatiunii.

"Maine avem sedinta de CEN si vom decide atunci. In foarte scurt, pentru ca este Congresul pe 8 februarie si atunci trebuie sa fie foarte in scurt", a explicat Udrea.

Liderul PMP a explicat ca partidul ar putea sa atraga de partea lui un electorat neimplicat politic pana acum doar printr-o conducere noua.

"Am si eu dreptul la proprie analiza. Dupa alegerile prezidentiale si dupa votul din 16 noiembrie mi-am dat seama ca este un moment extraordinar de bun pentru a aduce alaturi de PMP un electorat care n-a mai fost niciodata interesat de clasa politica. Si cred ca experienta mea m-a determinat sa trag o concluzie corecta: acest PMP, pentru a capitaliza acest electorat, are nevoie de o conducere noua. Eu sunt un lider politic trecut prin niste alegeri prezidentiale, trecut prin niste atacuri, de ani de zile, care au lasat urme, deci cred ca (n.r. - PMP) mai degraba ar putea in aceasta perioada sa atraga acest electorat si sa aiba imaginea de partid altfel, de partid diferit, o echipa noua in fruntea PMP", a mai spus Udrea.