Fostul lider al deputatilor PPDD, Daniel Fenechiu, pregateste, alaturi de mai multi colegi din PPDD, infiintarea unui nou partid de dreapta. Avocatul a declarat intr-un interviu pentru stiripesurse.ro ca saptamana viitoare incepe strangerea de semnaturi pentru "Partidul Național Democrat", care se vrea "un partid pentru oameni".

"Un partid nou, cu oameni noi, competenți și integri. O alternativa la actuala clasa politica. În România ultimilor 25 de ani, doctrinele au rămas la un nivel pur teoretic. Chiar premierul Ponta a avut o mulțime de măsuri de dreapta, de partea cealaltă, în partidele așa-zis de dreapta putem găsi o sumedenie de măsuri de stânga", a justificat Fenechiu noul partid.

Intrebat cine va face parte din partid dintre parlamentarii PPDD sau de la alte partide, Fenechiu a raspuns: "Nu mi-am propus sa creez un partid al parlamentarilor - cum vad ca si-au propus domnii Geoana si Vanghelie, ci un partid al oamenilor. Al oamenilor care vor sa faca parte dintr-un partid format din oameni competenti si cinstiti. Evident am avut discutii si cu parlamentarii care imi sunt apropiati, mare parte dintre acestia fiind cei alesi pe listele PPDD, feed-bach-ul fiind - asa cum anticipam, unul pozitiv...Am constatat ca exista interes si din partea unor colegi parlamentari alesi pe listele altor partide, exista chiar discutii in acest sens, insa nu pot in acest moment sa va spun mai multe...Ceea ce va pot spune insa este ca nu sunt singur...La inceputul saptamanii vom avea o intalnire cu cei interesati de noul proiect, dupa care o sa va dau si cifre...Cand vor fi sigure..."

"O abordare noua - simpla, profesionista si transparenta - si multi oameni noi...Am învățat în ultimii 25 de ani că fără competență și cinste nu putem atinge acest deziderat," a mai spus Fenechiu, intrebat ce va aduce nou partidul sau.

Citeste interviul pe stiripesurse.ro.