Bogdan Stanoevici, fost ministru delegat pentru Romanii de Pretutindeni, de profesie actor, a carui demisie a fost ceruta din cauza problemelor cu care s-a confruntat diaspora in a-si exercita votul la alegerile prezidentiale, a fost numit de premierul Ponta secretar de stat la Ministerul Culturii, transmite Mediafax. Decizia de numire in functie a fost semnata vineri de Ponta.

Bogdan StanoeviciFoto: facebook.com/bogdan.stanoevitch

Stanoevici a fost revocat din functia de ministru delegat pentru Romanii de Pretutindeni la finele anului trecut, in contextul formarii noului Guvern Ponta.

El a fost contestat pentru modul in care si-ar fi indeplinit atributiile ministeriale pentru diaspora, care s-a confruntat cu probleme in a-si exercita votul la alegerile prezidentiale de anul trecut, iar Traian Basescu, atunci presedintele tarii, a cerut demisia acestuia.

Bogdan Stanoevici este de profesie actor, fiind cunoscut pentru roluri precum "Sania albastra", de Ioan Carmazan, "Noi, cei din linia intai", de Sergiu Nicolaescu, si "Tertium non datur", de Lucian Pintilie.

Cu doar cateva luni inainte de Revolutie, acesta a parasit Romania in 1989, stabilindu-se in Franta, unde si-a continuat cariera actoriceasca. Bogdan Stanoevici a revenit in Romania in anul 2011.