Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a declarat marti ca, din punctul sau de vedere, senatorul Tudor Chiuariu, care a anuntat ca s-a autosuspendat din PNL, poate sa activeze in continuare in grupul parlamentar, dar ca ar trebui sa faca parte din alta comisie parlamentara decat cea juridica, transmite Mediafax.

Hasotti a fost intrebat ce se va intampla cu senatorul Tudor Chiuariu, membru al Comisiei juridice din partea PNL, in conditiile in care a anuntat ca s-a autosuspendat din partid.

"E doar membru in Comisia juridica, a fost presedinte, s-a retras din functia de presedinte, a ramas membru. Va trebuie sa fie o discutie cu domnul Chiuariu, sa vedem in ce masura mai este sau nu mai este oportuna prezenta sa in Comisia juridica (...) Cred insa ca domnul Chiuariu, fiind autosuspendat din PNL, din cate imi spuneti dumneavoastra, el isi poate continua activitatea in grupul parlamentar PNL ca parlamentar independent si sa vedem in ce comisie isi va desfasura activitatea", a raspuns liderul senatorilor PNL.

El a fost intrebat ce ar trebui sa faca Tudor Chiuariu din punctul sau de vedere.

"Eu cred, e o chestiune personala, grupul va hotari chestiunea aceasta in mod cat se poate de firesc si de democratic, eu cred ca domnul Chiuariu trebuie sa activeze ca parlamentar independent in grupul PNL, intr-o alta comisie decat Comisia juridica", a mai spus Hasotti.

Senatorul PNL, Tudor Chiuariu, a decis sa se autosuspende din Partidul National Liberal pana la clarificarea acuzatiilor aduse impotriva sa in dosarul privind retrocedarile ilegale, mentionand ca face acest gest pentru a nu oferi prilejul unor atacuri la adresa PNL.

Fostul ministru al Justitiei a primit trei ani si sase luni de inchisoare cu suspendare, potrivit deciziei definitive luate de ICCJ in dosarul "Posta Romana".

Directia Nationala Anticoruptie a anuntat, intr-un comunicat de presa transmis saptamana trecuta, ca Tudor Chiuariu a fost pus sub control judiciar pentru trafic de influenta si spalare de bani, dupa ce ar fi stabilit sa primeasca 2,5 milioane euro, pentru interventii privind retrocedarea in cazul lui Sturdza, banii fiind disimulati prin incheierea unui contract de asistenta juridica.