Copresedintele PNL Alina Gorghiu scrie pe Facebook, depre premierul Victor Ponta, ca "doar simuleaza" dorinta de consultari, asemanandu-l cu "lupul imbracat in bunicuta" din Scufita Rosie.

"PNL este adeptul dialogului cu rezultate si al consultarii publice permanente. Victor Ponta doar simuleaza o apetenta pentru consultari si dialog si doar atunci cand se afla intr-o situatie politica dificila. Sa nu ne lasam inselati, dl Victor Ponta este doar lupul imbracat in bunicuta de frica sa nu piarda cosul cu merinde", afirma Gorghiu.

Lidera PNL il acuza pe premierul Ponta de ipocrizie in ceea ce priveste incercarea de a demara un dialog.

"Apelul sau la dialog nu este decat o incercare ipocrita a se relegitima politic, se straduieste sa arate ca domnia sa este cel care se afla in centrul medierii publice. Sau poate este, in continuare, in faza de negare si simte nevoia de a se auto-investi simbolic cu atributii prezidentiale, dupa ce electoratul i-a aratat, in noiembrie, alta cale.

Rolul domniei sale, ca prim ministru, atat timp cat mai ocupa aceasta functie, este altul: sa nu dea, de exemplu, ordonante de urgenta pentru interese personale, de grup sau de partid, asa cum s-a intamplat, atat inaintea alegerilor prezidentiale, cat si dupa. Ne-am fi bucurat sa aiba dorinta de a cere si de a tine cont de parerea opozitiei pe aceste chestiuni. In rest, cred ca exista o serie de teme foarte importante pentru Romania, care nu ar trebui sa ramana la nivelul dezbaterii politice intre partide. Constitutia, reforma administrativa si reforma politica sunt teme de o importanta fundamentala pentru modul in care conturam, poate, chiar pentru zeci de ani de aici inainte, statul roman si sistemul politic. Cred ca in privinta unor astfel de subiecte este necesara continuarea consultarilor politice, la nivelul Presedintelui, ca model deja de succes, care va fi consfintit, chiar astazi, prin semnarea pactului pentru Aparare.

Presedintele Romaniei reprezinta, de altfel, cea mai importanta institutie a statului, care garanteaza prin Constitutie neutralitatea politica. De asemenea, la acest efort de modernizare a statului si de transformare institutionala, nu trebuie sa participe doar PSD si PNL, ci si celelalte partide parlamentare, precum si societatea civila si expertii in domeniu.

Iar consensul politic, chiar daca Victor Ponta nu poate concepe, se poate realiza si cu PSD in opozitie", afirma Gorghiu.