Petre Roman, declarat incompatibil de ANI, si-ar putea pierde functia de deputat
Petre Roman declara insa ca: "Eu am depus contestatia la Curtea de Apel, dovada faptul ca maine, 13 ianuarie a.c., are loc prima examinare in instanta. Este posibil ca, din cauza unor aspecte tehnice legate de derularea actiunii in instanta, sa fi aparut o neconcordanta, iar ANI sa nu fie la curent cu faptul ca procedura este in curs."
ANI mai arata ca "Mentionam faptul ca instanta competenta, respectiv Curtea de Apel Bucuresti, a comunicat Agentiei faptul ca pe rolul Sectiei a VIII-a de Contencios Administrativ si Fiscal nu exista nicio contestatie formulata de PETRE ROMAN impotriva raportului de evaluare emis de Agentia Nationala de Integritate. Conform art. 22, alin. (1) si (2) din Legea nr. 176/2010, republicata, <persoana care face obiectul evaluarii poate contesta raportul de evaluare a conflictului de interese sau a incompatibilitatii in termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanta de contencios administrativ>, iar <daca raportul de evaluare [...] nu a fost contestat in termenul prevazut la alin. (1) la instanta de contencios administrativ, Agentia sesizeaza, in termen de 6 luni, organele competente pentru declansarea procedurii disciplinare>. Avand in vedere prevederile Legii nr. 554/2004 privind contenciosul administrativ, instanta competenta in acest caz este Curtea de Apel Bucuresti, actele procedurale efectuate in fata altor instante de judecata fiind nule de drept."
"Potrivit art. 25, alin. 3 din Legea nr. 176/2010, republicata, <fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate [...] constituie temei pentru eliberarea din functie>. Persoana eliberata sau destituita din functie sau fata de care s-a constatat existenta starii de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva, sau a incetarii de drept a mandatului. In conformitate cu prevederile art. 29, alin. 3 din Legea nr. 176/2010, republicata, <neaplicarea sanctiunii disciplinare sau neconstatarea incetarii functiei publice, dupa caz, atunci cand raportul de evaluare a ramas definitiv, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50 lei la 2.000 lei, daca fapta nu constituie infractiune>", incheie ANI.
Aducandu-mi aminte de el ca prim-ministru: guvernarea 1990-91 a fost de dreapta sau de stanga?...
Dupa o mica cautare pe internet:
Motivul este ca, Petre Roman a ocupat functia de deputat si a avut in acelasi timp o firmă, fapt interzis de lege. Desii, nu am aflat daca activitatea firmei era in incompatibilitate cu activitatea functiei de deputat.
Faptul ca, n-a contestat decizia in termenul legal, nu inseamna in mod automat si recunoasterea vinei.
Astept mai multe detalii, pentru o cat mai corecta informare.
Ce hahalera de om !
ce sa mai astepti de la un junk, un rebut ....
si apropos de invitatii de seama la latrina, se pare ca penelistii vechif, alde alinutza si tenorul luigi orbano se remarca din ce in ce mai des si apasat.
continua lupta impotriva lui base :)
usl'amisti convinsi.
Roman este doar un pseudonim pe care l-am folosit numai in revolutie, ca sa nu ma descopere taranistii care au dat buzna in tara noastra, Roman-ia. L-am ales din cartea de telefon, unde sunt cu sutele, ca sa mi se piarda urma. Taranistii ma stiau de Neulander.