Europarlamentarul Monica Macovei si-a lansat duminica asociatia 'M10' pe care a infiintat-o cu persoanele care au lucrat cu ea in campania electorala pentru alegerile prezidentiale. Asociatia are ca principale proiecte introducerea votului prin corespondenta si ghiseul unic.

Asociatia M10 a Monicai MacoveiFoto: Facebook / Monica Macovei

"Ceea ce am promis am facut, am ramas impreuna si am creat asociatia M10, toti membrii fondatori sunt dintre cei care au lucrat in campanie, sunt oameni normali, tineri, decenti asa cum vrem sa fie asociatia si asa cum vrem sa fie Romania. Asociatia noastra este vocea tuturor celor care doresc o Romanie decenta, moderna si prospera, curata, cinstita, fara coruptie, fara furaciuni din banul public, o Romanie in care sa vrei sa traiesti si din care sa nu vrei sa pleci", a spus Macovei intr-o conferinta de presa, potrivit Agerpres.

Ea a adaugat ca "M" din denumirea asociatiei vine de la "merit, munca, modernizare", iar 10 este "decalogul celor 10 porunci" pe care l-a propus clasei politice in campania pentru Presedintie, dar si nota de excelenta.

"Prin asociatia noastra ne-am propus o democratie participativa, vrem sa invatam oamenii cum sa controleze politicul, sa controlam impreuna cu oamenii administratia publica, asta este unul din proiecte. Toata lumea pe plan local va controla administratia publica, ce fac cu banii, cum ii cheltuie, ce contracte au facut. Un alt proiect este ghiseul unic, orice interactiune a cetateanului cu administratia sa se faca o singura data, printr-un singur ghiseu, sa nu i se mai ceara niciun act care provine de la o alta institutie a statului. Al treilea proiect este votul electronic si votul prin corespondenta atat pentru romanii din tara cat si pentru cei din strainatate, e un proiect pe care il sustinem de mult", a precizat Macovei.

Europarlamentarul a mentionat ca asociatia are deja un site care functioneaza - mzece.ro, iar cei care doresc sa se inscrie trebuie sa indeplineasca mai multe criterii de integritate.

Macovei a aratat ca pana la finalul acestui an doreste sa infiinteze si un partid si ca nu a discutat si nu a planificat ca aceasta asociatie sa colaboreze cu fostul presedinte Traian Basescu.