Delegatia PNL pentru consultarile de luni de la Palatul Cotroceni va fi compusa din copresedintele partidului Alina Gorghiu, patru prim-vicepresedinti ai formatiunii, intre care Catalin Predoiu, si secretarul general al PNL, Marian Petrache. Din delegatie nu face parte si copresedintele PNL Vasile Blaga.

PNL a anuntat sambata, printr-un comunicat de presa, citat de Mediafax, delegatia partidului care va lua parte la consultarile de luni cu presedintele Klaus Iohannis, incepand cu ora 10.45.

Delegatia PNL este alcatuita din copresedintele PNL Alina Gorghiu, prim-vicepresedintii PNL Anca Boagiu, Catalin Predoiu, Teodor Atanasiu, Andrei Chiliman si secretarul general al PNL, Marian Petrache.

Ponta, Dusa si Valcov vor face parte din delegatia PSD care merge luni la consultarile cu Iohannis

Delegatia PSD care va merge luni la consultarile de la Cotroceni, cu seful statului, va fi compusa din Victor Ponta, Mircea Dusa si Darius Valcov, au precizat, vineri, pentru Mediafax, surse social-democrate.

Sursele citate au mai aratat ca PSD nu va propune sa fie discutate si alte teme decat cele anuntate.

De asemenea, aceleasi surse au precizat ca liderii PSD vor face declaratii la Cotroceni dupa discutiile cu Iohannis.

***

Presedintele Klaus Iohannis a trimis marti partidelor parlamentare o invitatie la consultari pentru saptamana viitoare, scopul acestor discutii fiind incheierea unui acord politic cu scopul asigurarii, in anul 2017, a unui prag minimal de 2% din PIB pentru Ministerul Apararii Nationale.

"Una dintre prioritatile mandatului meu, in perioada urmatoare este gasirea de solutii pentru cresterea bugetului Apararii. Voi declansa consultari cu toate partidele parlamentare, pentru incheierea unui acord politic, cu scopul asigurarii, in anul 2017 a unui parg minimal de 2% din PIB, pentru Aparare", spunea Iohannis, la ceremonia de investitura a noului sef al Statului Major General al Armatei.

"Mai mult, propun tuturor factorilor politici, atat de la guvernare cat si de la Opozitie, sa isi asume clar mentinerea acestui minim obiectiv pentru cel putin zece ani, astrfel incat sa asiguram predictibilitatea cheltuielilor, mai ales in ceea ce priveste pregatirea si programele de inzestrare", mai spunea presedintele.

Administratia Prezidentiala a anuntat programul consultarilor la care presedintele Klaus Iohannis a invitat, luni, partidele si formatiunile politice reprezentate in Parlament, acesta fiind urmatorul: intre 10.00 - 10.30 - Partidul Social Democrat; 10.45 - 11.15 - Partidul National Liberal; 11.30 - 12.00 - Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei; 12.15 - 12.45 - Partidul Conservator; 13.00 - 13.30 - Uniunea Democrata Maghiara din Romania; 13.45 - 14.15 - Grupul parlamentar al minoritatilor nationale;14.30 - 15.00 - Partidul Poporului - Dan Diaconescu.