Europarlamentarul Monica Macovei va sustine duminica o conferinta de presa in care va anunta noua Asociatie, infiintata alaturi de sustinatori din campania electorala pentru alegerile prezidentiale, si proiecte pentru viitor.

Potrivit unui anunt remis de eurodeputatul roman, conferinta de presa va avea loc duminica, 11 ianuarie, incepand cu ora 14.00.

Monica Macovei anunta in noiembrie anul trecut ca intentioneaza sa infiinteze o asociatie si un nou partid politic, care se vor baza pe principiile din programul sau de campanie electorala.

"Am constatat ca media de varsta a celor care m-au votat in tara este intre 18-35. (...) Pentru ei si pentru toti ceilalti, indiferent de varsta, am decis sa mergem mai departe si sa facem o asociatie bazata pe principiile cu care am pornit in campanie, o asociatie prin care sa aratam ca se poate, impotriva acestei clase politice, sa se faca politica pentru o Romanie dreapta, pentru o Romanie de nota 10, pentru o Romanie in care oamenii puternici, curajosi, talentati sunt pe primul loc si iau deciziile. (...) Va fi o asociatie ca forma de organizare, denumirea nu v-o pot spune decat dupa ce o inregistrez, sa nu o fure. (...) Va avea un consiliu director, care stabileste strategiile si actiunile mari ale asociatiei, membri fondatori, un director executiv. Acel board va fi al inteleptilor. Si vom avea filiale regionale, evident una si la Cluj, si pornim cu cei aproape 500.000 de votanti si cu voluntarii cu care deja lucram. (...) Obiectivul este sa luptam pentru ceea ce este normal in tara asta", a precizat, la acea data, Monica Macovei.

Potrivit acesteia, asociatia va functiona in paralel cu partidul pe care intentioneaza sa-l infiinteze.