Coruptia si crima organizata reprezinta amenintari la adresa securitatii nationale, spune presedintele Klaus Iohannis pe Facebook, intr-un mesaj in care reia ca a lansat o tema de dezbatere recent lansata. Presedintele se va intalni joi cu premierul Ponta, tema principala fiind Apararea.

"Nu numai terorismul, dar si coruptia si crima organizata reprezinta amenintari la adresa securitatii nationale a oricarui stat, iar procurorii se afla in prima linie a luptei impotriva retelelor ilegale de orice fel. Am lansat recent o tema de dezbatere: ar trebui sau nu sa participe si procurorul general la sedintele Consiliului Suprem de Aparare a Tarii?", scrie Klaus Iohannis pe Facebook.

Presedintia anunta ca la initiativa lui Klaus Iohannis, are loc joi, 8 ianuarie, la ora 11.00, la Palatul Cotroceni, o intalnire de lucru cu premierul Victor Ponta. Temele principale sunt situatia executiei bugetare pentru anul 2014 la nivelul MApN, fondurile alocate pentru Aparare in 2015 si perspectivele pentru urmatorii doi ani.