Premierul Victor Ponta a afirmat, marti, ca prietenia cu Republica Populara Chineza reprezinta pentru Romania o mare oportunitate, iar dezvoltarea cooperarii politice, economice si culturale dintre cele doua state trebuie sa continue, potrivit Agerpres.

Li Keqiang si Victor PontaFoto: Agerpres/AP

"Pentru o tara ca Romania sa aiba prietenia Chinei, nu numai cea mai populata tara din lume, a doua economie si unul dintre cei mai importanti actori pe scena internationala, este o mare oportunitate si cred ca trebuie sa profitam de aceasta oportunitate si sa continuam sa dezvoltam cooperarea politica, economica, culturala si sa facem acest lucru in folosul ambelor popoare", a spus Ponta.

El a vorbit despre relatia romano-chineza in perioada mandatului sau si a ambasadorului Chinei la Bucuresti, Huo Yuzhen.

"In timpul mandatului dumneavoastra si al meu, pentru ca au fost mai mult sau mai putin in aceeasi perioada, cred ca relatia dintre tara dumneavoastra, Republica Populara Chineza, si Romania s-a dezvoltat in directia potrivita", a precizat Ponta, in discursul rostit la receptia de ramas bun organizata de ambasadorul Chinei, Huo Yuzhen.

La eveniment au mai participat vicepremierul Gabriel Oprea si alti membri ai cabinetului, reprezentati ai corpului diplomatic acreditat la Bucuresti, precum si diverse personalitati.