Presedintele Klaus Iohannis a participat duminica in Catedrala Mitropolitana de la Sibiu, pentru prima data de cand a fost ales, la o slujba ortodoxa oficiata de un sobor de preoti condus de Mitropolitul Ardealului, IPS Laurentiu Streza, seful statului marturisind ca pentru el acesta "a fost un moment de mare bucurie". El a facut anuntul privind participarea sa pe contul de Facebook, precizand ca pe parcursul mandatului sau va participa, periodic, la ceremoniile religioase ale cultelor legal recunoscute din Romania.

Klaus Iohannis si mitropolitul Ardealului, Laurentiu StrezaFoto: Agerpres

"La ora 10, particip la liturghia duminicala de la Catedrala Mitropolitana Ortodoxa, cu hramul Sfanta Treime, din Sibiu. Slujba va fi condusa de Mitropolitul Ardealului si Arhiepiscop al Sibiului, Laurentiu Streza.

Potrivit pravilelor Bisericii Ortodoxe Romane, in calitate de crestin luteran, voi participa numai la prima parte a liturghiei, care se incheie cu citirea Evangheliei. Astfel, voi fi alaturi de toti romanii ortodocsi care, in primele zile ale anului 2015, se roaga pentru sanatate, intelepciune si pace.

Pe parcursul mandatului meu, voi fi prezent, periodic, la ceremoniile religioase ale cultelor legal recunoscute din tara noastra", se afirma in mesajul presedintelui.

"A fost un moment de mare bucurie pentru mine. Am avut ocazia acum, in prima duminica a anului, sa particip la Sfanta Liturghie impreuna cu Inalt Prea Sfintitul si cred ca este un inceput bun. Va doresc tuturor 'La multi ani!' , un an binecuvantat, cu sanatate si bucurie", a spus Klaus Iohannis, la iesirea de la biserica.

Cu acest prilej, presedintele a anuntat ca a acceptat invitatia Patriarhului Daniel de a se vedea, aceasta fiindu-i transmisa duminica prin intermediul Mitropolitului Ardealului.

Cei 2.500 de enoriasi care au participat duminica la slujba de la Catedrala Mitropolitana s-au bucurat de prezenta presedintelui Klaus Iohannis, majoritatea tinand sa il aplaude la iesirea de la biserica, sa ii ureze "La multi ani!" si sa dea mana cu acesta.

Iohannis a fost insotit la slujba de primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor (Forumul Democrat al Germanilor din Romania), copresedintele PNL Sibiu, deputatul Raluca Turcan, senatorul liberal, Nicolae Neagu si viceprimarul liberal, Virgil Popa.

In timpul slujbei, Klaus Iohannis, care este luteran, s-a rugat si a citit dintr-o Biblie pe care a adus-o cu el. In timpul rugaciunii "Tatal nostru", presedintele s-a rugat cu voce tare, alaturi de ceilalti enoriasi.