Generalul Stefan Danila, care isi va preda mandatul de sef al Statului Major General (SMG) la 1 ianuarie 2015, a fost numit de premierul Victor Ponta in functia de consilier de stat in Cancelaria premierului, post pe care il va prelua imediat dupa ce va parasi conducerea SMG, potrivit Mediafax.

Decizia de numire in functia de consilier de stat a fost semnata luni de premierul Ponta, cu aplicabilitate de la 1 ianuarie 2015. In document se afirma ca numirea este semnata "avand in vedere adresa din 22 decembrie a Ministerului Apararii Nationale". Luni, presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a general-locotenentului - cu trei stele Ciuca Nicolae-Ionel, in functia de sef al Statului Major, incepand cu data de 1 ianuarie 2015, acesta detinand in prezent functia de loctiitor al sefului Statului Major General.

Nicolae Ionel Ciuca este loctiitorul sefului Statului Major General.

In prezent, la sefia Statului Major General se afla generalul Stefan Danila. Acesta a fost numit in functie la 1 ianuarie 2011. Statul Major General asigura, conform Legii nr. 346 din 21 iulie 2006 (art. 12), conducerea, organizarea, planificarea si operationalizarea fortelor, ridicarea graduala a capacitatii de lupta si mobilizarea armatei, conducerea operatiilor intrunite, antrenarea comandamentelor si trupelor, pregatirea de baza si de specialitate a personalului militar in activitate si in rezerva, managementul carierei individuale a personalului militar, planificarea armamentelor, standardizarea in domeniul militar, implementarea sistemului de comanda, control, comunicatii, computere, informatii, informatica, supraveghere, recunoastere, logistica si infrastructura, desfasurarea relatiilor militare internationale, asistenta religioasa in Ministerul Apararii Nationale si incheierea intelegerilor tehnice cu armatele altor state, promovarea valorilor specifice culturii militare si educatiei civice.

Seful Statului Major General este si presedinte al CSSM. La nivelul NATO si al Uniunii Europene, seful SMG este membru al Comitetului Militar al NATO (NATO-MC), respectiv, al Comitetului Militar al UE (EUMC).