Presedintele Klaus Iohannis a depus luni o coroana de flori la Monumentul din Piata Universitatii dedicat memoriei victimelor Revolutiei din 1989. Pe coroana de flori este inscriptionat mesajul "Glorie eterna eroilor revolutiei Romane din 1989", potrivit Agerpres.

Klaus Iohannis depune o coroana la Monumentul Revolutiei Foto: Agerpres

UPDATE Mesajul postat pe pagina sa de Facebook, dupa ceremonie: "Am participat astazi la ceremonia de depunere de coroane in amintirea victimelor Revolutiei. Suntem datori sa nu dam uitarii eroii neamului romanesc si, cu prilejul implinirii a unui sfert de veac de cand ei nu mai sunt, sa le cinstim memoria"

Postare de Klaus Iohannis.

Tot luni, presedintele Iohannis ii va acorda presedintelui Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania, Octav Bjoza, Ordinul National "Steaua Romaniei", intr-o ceremonie care va avea loc la Palatul Cotroceni, incepand cu ora 16.00.

"Astazi, 22 decembrie, la 25 de ani de la prabusirea dictaturii comuniste, voi conferi prima decoratie din mandatul meu de presedinte al Romaniei. Am decis sa acord cea mai inalta distinctie a statului roman, Ordinul National 'Steaua Romaniei', domnului Octav Bjoza, presedinte al Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania, pentru sacrificiul si curajul de care el si oameni ca el au dat dovada in vremea dictaturii si pentru a pastra vie memoria victimelor comunismului", a scris Iohannis luni pe Facebook.