Presedintele Klaus Iohannis a declarat duminica, la receptia privata oferita la Palatul Cotroceni cu ocazia investirii sale in functie, ca "in istorie, lucrurile nu vin aproape niciodata de azi pe maine" si a evocat momentul de exact acum 25 de ani cand Revolutia romana "a facut posibila aceasta evolutie neasteptata pentru multi", potrivit Agerpres.

In acest context, seful statului le-a propus participantilor la receptie un moment de reculegere in cinstea celor care s-au jertfit in zilele Revolutiei Romane.

De asemenea, noul presedinte al Romaniei le-a multumit celor prezenti la evenimentul de duminica dupa-amiaza pentru "implicarea in parcursul care a facut posibila ziua de astazi".

"Fiecare dintre dumneavoastra, fiecare dintre cei din sala v-ati implicat fiecare in felul lui. Va felicit, ati reusit ! Sotia mea, Carmen, si cu mine suntem foarte bucurosi ca avem ocazia sa va salutam aici, cu ocazia acestui eveniment. Dar in istorie, lucrurile nu vin aproape niciodata de azi pe maine. Intotdeauna exista evenimente care anunta o evolutie, intotdeauna exista evenimente care prefigureaza parcursul istoriei. Si, cred ca, in acest moment, si poate chiar cu ocazia acestei intruniri de bucurie, este bine sa ne amintim ca, exact acum 25 de ani, Revolutia romana a facut posibila aceasta evolutie neasteptata pentru multi dar, in acelasi timp, cred ca este bine sa ne amintim ca oameni s-au jertfit pentru ca noi astazi sa putem sa ne bucuram", a spus Iohannis, la aceasta receptie.

Totodata, in discursul sau, noul presedinte le-a urat celor prezenti la eveniment "sarbatori fericite". "Este o perioada foarte speciala. Suntem foarte aproape de sarbatoarea Craciunului. Si, daca intrebam pe oricine cu ce sentimente ar trebui sa asteptam Craciunul, cred ca majoritatea vor spune: cu calm, cu liniste si cu speranta. Si cred ca aceste cuvinte sunt importante si pentru mandatul meu si sper sa fie mult mai mult decat o coincidenta ca speranta ne-a adus aici, calmul l-am recomandat astazi in alocutiunea mea din Parlament si, atunci, cu aceasta ocazie, imi permit sa va doresc Craciun fericit, sarbatori fericite si numai bine!", a spus presedintele Iohannis.

De asemenea, acesta i-a multumit lui Valentin Astanculesei, care a cantat Imnul National in deschiderea receptiei private.

Momentul fusese anuntat inca de vineri chiar de catre Klaus Iohannis.

"Duminica, dupa investitura, Valentin Astanculesei imi ofera cel mai frumos dar de inceput de mandat: asa cum a facut-o acum cateva saptamani, in gara din Amsterdam, va canta la Cotroceni imnul Romaniei. Mandatul meu va incepe sub semnul imnului national, ca un simbol al solidaritatii tuturor romanilor si al dorintei noastre de schimbare", a scris vineri Iohannis, pe pagina sa de facebook.

Klaus Iohannis a preluat, duminica, de la Traian Basescu, mandatul prezidential pentru urmatorii cinci ani.