Deputatul liberal Ludovic Orban a declarat miercuri la RFI ca toate filialele judetene care au organizat consultari il sustin la presedintia PNL. Parlamentarul candideaza pentru functia de co-presedinte al formatiunii. Contracandidatul sau este Teodor Atanasiu, care va deveni unul dintre principalii colaboratori ai lui Orban, daca acesta va castiga.

Ludovic OrbanFoto: Agerpres

Ludovic Orban a precizat ca este sustinut de cele mai multe filiale judetene ale PNL: "La ora actuala, aproximativ 30 de filiale judetene din 41 au organizat consultari ale structurilor de conducere de la nivel judetean si in toate aceste filiale in care s-au organizat consultari, fara exceptie, am obtinut majoritati semnificative sau unanimitati in sustinerea candidaturii mele".

Deputatul PNL crede ca va castiga alegerile din partid: "Cred ca am foarte multe argumente pentru a putea sa castig aceasta competitie si cred ca atuul principal pe care-l am este acela ca eu reprezint o garantie, daca voi ajunge presedinte al Partidului National Liberal, ca PNL va fi principalul partener al presedintelui ales, Klaus Iohannis, in punerea in practica a programului electoral".

Ludovic Orban spune ca Teodor Atanasiu va deveni un colaborator apropiat, daca va castiga sefia PNL: "In privinta domnului Atanasiu, imi este coleg de foarte mult timp in PNL, este un liberal autentic, de-a lungul timpului am colaborat foarte bine. Aceasta competitie este o competitie fair-play in care va castiga cel mai bun. In mod evident, daca voi castiga eu, Teodor Atanasiu va fi unul dintre principalii mei colaboratori".