Ceremonia de la Cotroceni in cadrul careia noii ministri au depus juramantul a inceput cu o precizare facuta de Traian Basescu. Seful statului a explicat ca, potrivit Constitutiei, "numirea de catre presedintele Romaniei a ministrilor este un act de executare a deciziei Parlamentului, un act obligatoriu" pe care in cazul in care nu l-ar executa, presedintele ar produce "o grava incalcare a Constituiei". "Acesta este si motivul pentru care astazi accept numirea ministrilor Liviu Pop (Dialog social - n.red.) si Sorin Campeanu (noul ministru al Educatiei - n.red.) care au contribuit prin distrugerea de institutii ale educatiei la un fals in interes public", a afirmat Traian Basescu. Seful statului a facut astfel referire la implicarea celor doi in mentinerea titlului de doctor al lui Victor Ponta in anul 2012, cand a izbucnit scandalul de plagiat.

Sorin Campeanu si Liviu PopFoto: Colaj / Sursa foto: Agerpres

Noul ministru al Educatiei, Sorin Campeanu, este, incepand din anul 2012, secretar general al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), membru corespondent al Academiei de Stiinte Agricole si Silvice "Gheorghe Ionescu Sisesti", membru corespondent al Academiei de Stiinte Tehnice din Romania si vicepresedinte al Comitetului National Roman pentru Programul Hidrologic International (CIHR).

Amintim ca 2012 este anul in care CNATDCU a decis ca Victor Ponta a plagiat in lucrarea sa de doctorat, dar institutia a fost reorganizata in aceeasi zi printr-o decizie a ministrului interimar de atunci al Educatiei, Liviu Pop (numit din nou ministru in Cabinetul Ponta IV, de aceasta data pentru Dialog social). Pop a modificat regulamentul CNATDCU astfel incat institutia sa nu mai aiba atributii in analizarea plagiatelor si a marit numarul de membri ai Consiliului General CNTADCU de la 21 la 44, fiind momentul in care Sorin Campeanu a intrat in consiliul general al CNATDCU. Ministerul a folosit apoi decizia reorganizarii in motivarea respingerii verdictului: Pop spunea ca nu poate lua in considerare verdictul "Victor Ponta a plagiat", pentru ca a fost dat de un Consiliu care nu era constituit conform modificarilor pe care el le-a adus.

Sorin Campeanu este si presedintele Consiliului National al Rectorilor, for condus anterior de Ecaterina Andronescu si care sub conducerea lui Cimpeanu a salutat ordonanta de urgenta din vara prin care au fost aduse 97 de schimbari la Legea Educatiei.Vezi aici cum a macelarit Remus Pricopie legea educatiei, Ce au spus universitatile de top din Romania si cum au salutat rectorii condusi de Campeanu posibilitatea de a conduce pe viata universitatile de stat.

Sorin Campeanu l-a sustinut public pe Victor Ponta la presedintie

Sorin Campeanu l-a sustinut public pe Victor Ponta la presedintie

Foto: victorponta.ro

Rectorul Sorin Mihai Campeanu l-a sustinut public pe Victor Ponta in campania pentru alegerile prezidentiale, dupa cum o arata imaginile de pe site-ul lui Ponta, dar si un comunicat al PSD.

Revenind la Liviu Pop, amintim ca el a fost presedintele Sindicatului Liber din Invatamant Maramures si secretar general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) din 2007 pana la numirea in functia de ministru prima oara, in 15 mai 2012. Prima masura importanta luata de Pop ca ministru interimar la Educatie, la doua saptamani de la numirea pe aceasta functie,a fost readucerea cotizatiilor la sindicat pe statele de plata ale profesorilor, dupa ce Funeriu oprise aceasta finantare catre sindicate. Ce spunea Liviu Pop pentru HotNews.ro la acea vreme

Citeste si:

Scurt istoric al plagiatului lui Ponta si actiunile lui Liviu Pop in apararea lui Ponta: