Remus Cernea: Solicit Parlamentului sa nu accepte includerea unei binecuvantari din partea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Romane la ceremonia de investitura a noului presedinte ales, Klaus Iohannis

de R.P.     HotNews.ro
Marţi, 16 decembrie 2014, 11:42 Actualitate | Politic


Deputatul Remus Cernea le cere parlamentarilor sa scoata "momentul binecuvantarii" de la ceremonia de depunere a juramantului de catre Klaus-Iohannis, presedintele ales al Romaniei. Cernea se refera la faptul ca, dupa ce Curtea Constitutionala prezinta hotararea de validare a alegerii presedintelui, in desfasurator este prezenta o binecuvantare din partea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Romane a investiturii presedintelui Romaniei.

"Invitarea liderului unui cult anume sa acorde o binecuvantare la o ceremonie de o asemenea insemnatate pentru statul roman reprezinta o incalcare a neutralitatii statului fata de orice credinta religioasa", spune deputatul.

Citeste mai jos solicitarea adresata Parlamentului de catre deputatul Remus Cernea si trimisa HotNews.ro:

"Catre Biroul Permanent al Camerei Deputatilor

Semnalez incalcarea grava a caracterului secular al statului roman la ceremonia de investitura a presedintelui ales, Klaus Iohannis


Stimati membri ai Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, in Memorandumul intern cu privire la Sedinta comuna solemna a Camerei Deputatilor si Senatului din 21 decembrie 2014 consacrata ceremonialului depunerii juramantului de catre domnul Klaus-Werner Iohannis, presedintele ales al Romaniei, a fost introdus un moment care incalca prevederile legale si constitutionale pe care le voi mentiona mai jos si umbreste statura de garanti ai drepturilor si libertatilor cetatenesti a principalelor institutii politice alese ale tarii, Parlamentul si Presedintia Romaniei.

Este vorba de introducerea in cadrul ceremoniei, imediat dupa prezentarea Hotararii Curtii Constitutionale privind validarea alegerii Presedintelui Romaniei, a unei binecuvantari din partea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Romane a investiturii presedintelui Romaniei. Un astfel de moment este de natura sa afecteze grav caracterul secular al statului roman si sa puna in mod simbolic doua institutii laice fundamentale, parlamentul si presedintia, sub autoritatea religioasa a unui cult anume.

Printr-un astfel de moment este incalcata legea nr. 489 din 2006 care prevede, la Art. 9, urmatoarele:
(1) In Romania nu exista religie de stat; statul este neutru fata de orice credinta religioasa sau ideologie atee.
(2) Cultele sunt egale in fata legii si a autoritatilor publice. Statul, prin autoritatile sale, nu va promova si nu va favoriza acordarea de privilegii sau crearea de discriminari fata de vreun cult.

Este evident ca invitarea liderului unui cult anume sa acorde o binecuvantare la o ceremonie de o asemenea insemnatate pentru statul roman reprezinta o incalcare a neutralitatii statului fata de orice credinta religioasa si o forma de promovare si de creare a unui privilegiu fata de un cult anume.

Pe langa afectarea grava a neutralitatii statului roman fata de culte, este afectat si dreptul la libertatea de gandire, de constiinta si de religie al presedintelui ales, al parlamentarilor si al cetatenilor romani care au o alta religie decat cea majoritara ori care nu au nici una. Plenul parlamentul unei democratii nu este o institutie dedicata manifestarilor cu caracter religios ale unui cult, ci reprezinta un for de dezbatere si legiferare in care nimeni nu este privilegiat ori discriminat pe baza religiei sale.

Nu in ultimul rand, prin introducerea unei astfel de binecuvantari din partea liderului unui cult anume este transmis mesajul si sentimentul ca Romania nu este un stat laic ori secular, ci unul mai degraba fundamentalist religios.

O serie de articole constitutionale sunt grav afectate printr-o astfel de binecuvantare:

Art. 1 alin. (3)
Romania este stat de drept, democratic si social, in care demnitatea omului, drepturile si libertatile cetatenilor, libera dezvoltare a personalitatii umane, dreptatea si pluralismul politic reprezinta valori supreme, in spiritul traditiilor democratice ale poporului roman si idealurilor Revolutiei din decembrie 1989, si sunt garantate. (s.n.)
 
Art. 4, alin (2)
Romania este patria comuna si indivizibila a tuturor cetatenilor sai, fara deosebire de rasa, de nationalitate, de origine etnica, de limba, de religie, de sex, de opinie, de apartenenta politica, de avere sau de origine sociala. (s.n.)
 
Art. 16, alin. (1)
Cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari. (s.n.)
 
Art. 29, alin. (5)
Cultele religioase sunt autonome fata de stat (...)(s.n.)
 
Art. 57
Cetatenii romani, cetatenii straini si apatrizii trebuie sa-si exercite drepturile si libertatile constitutionale cu buna-credinta, fara sa incalce drepturile si libertatile celorlalti. (s.n.)
 
Art. 80
(1) Presedintele Romaniei reprezinta statul roman si este garantul independentei nationale, al unitatii si al integritatii teritoriale a tarii.
(2) Presedintele Romaniei vegheaza la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice. In acest scop, Presedintele exercita functia de mediere intre puterile statului, precum si intre stat si societate. (s.n.)

Reprezentanti ai tuturor cultelor recunoscute din Romania pot fi, desigur, invitati la ceremonia din 21 decembrie 2014 pentru investitura noului presedinte ales, dar nu este locul, intr-o astfel de ceremonie, pentru nici un fel de manifestari cu caracter religios, intrucat s-ar incalca, in litera si spirit legea si Constitutia Romaniei, dupa cum am aratat, pe scurt, mai sus.

Va rog, asadar, sa scoateti momentul binecuvantarii din Desfasuratorul privind Sedinta comuna solemna a Camerei Deputatilor si Senatului din 21 decembrie 2014 consacrata ceremonialului depunerii juramantului de catre domnul Klaus - Werner Iohannis, presedintele ales al Romaniei. O solicitare similara adresez, printr-un document separat, si Biroului Permanent al Senatului.
 
Cu deosebita consideratie,
 
Remus Cernea
Deputat independent
"


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8113 vizualizari

 • +29 (53 voturi)    
  100% (Marţi, 16 decembrie 2014, 11:47)

  Jaj [utilizator]

  100% corect. Oricine zice altceva actioneaza pe baza unei doctrine.
  • -10 (12 voturi)    
   si remus (Marţi, 16 decembrie 2014, 12:46)

   kripton [utilizator] i-a raspuns lui Jaj

   actioneaza pe baza unei doctrine,e drept diferita de cea a bisericilor ...
   • +1 (3 voturi)    
    Daca nu te inchini la Buda => esti indoctrinat (Joi, 18 decembrie 2014, 12:22)

    kax [utilizator] i-a raspuns lui kripton

    A nu crede in existenta Dumnezeului lui Avram este o doctrina?
    Tu personal te consideri indoctrinat ca nu crezi ca Elvis Presley e mort?
    Tu esti indoctrinat ca nu te inchini la Buda?
    Exista indoctrinati care umbla pe strada strigand in gura mare ca ei nu cred ca exista Zâna măseluță?
    • +1 (1 vot)    
     ghiveci (Joi, 18 decembrie 2014, 21:20)

     kripton [utilizator] i-a raspuns lui kax

     de vorbe fara sens. buddhismul originar nu acorda adoratie lui buddha,in sensul in care crestinii adora pe hristos. dar dta nu stii asta.
     da,a nu crde in Dumnezeul lui Abraham este posibil daca crezi in alti dumnezei,deci daca ai alte doctrine religioase. dta poti sa nu crezi in nimic,iar asta este doctrina numita ateism. ce treaba are moartea lui elvis cu credintele religioase,numai dta intelegi. mda,apare si zana maselutza. aiureala totala,haos mental, lipsa de coerenta a gandirii.
     • 0 (2 voturi)    
      adevaruri incontestabile => dovezi incontestabile (Vineri, 19 decembrie 2014, 11:41)

      kax [utilizator] i-a raspuns lui kripton

      Evreii, musulmanii si crestinii, pretind ca biblia/coran... a lor sunt atat de profunde, atat de stringente pentru nevoile umanitatii incat sustin ca ele au fost scrise/dictate de Dumnezeu.
      Un ateu este aceea persoana, care asculta aceste revendicari, aceste adevaruri incontestabile, care a citit aceste carti, si care considera ca sunt ridicole. Acest fapt, de a considera ridicol invataturile din aceste carti, nu este doctrinar.
      Ce dogma, eu ca ateu, trebe ca imbratisez pentru a considera aceste adevaruri incontestabile deadreptul ridicole?
      Ce este doctrinar in a ma trezi dimineata si a nu simti nevoia sa imi reamintesc ca nu cred in existenta lu Zeus, Apollo sau Neptun?
      Ce este dogmatic in a-mi desfasura viata de zi cu zi, a merge la servici, a petrece timpul cu familia, a participa la evenimente culturale, fara a simti nevoia sa aduc jertfe umane la Osiris si Zamolxe?

      Ateii pur si simplu zic ca pentru a sustine adevaruri incontestabile, trebuie sa vii cu dovezi incontestabile.
      Fara dovezi incontestabile, nu poti pretinde adevaruri incontestabile.
  • +3 (5 voturi)    
   POPIMEA ESTE COMPROMISA (Marţi, 16 decembrie 2014, 20:01)

   Kado [utilizator] i-a raspuns lui Jaj

   Biserica ortodoxa romana este compromisa si profund corupta.Popimea nu mai are credinta si este lacoma de bani.A fi popa este o afacere.O biserica este un srl butic de servicii si obiecte bisericesti "de la pamanturile sfinte" -made in china .
   Credinta a ajuns o afacere si popimea niste profeti mincinosi care se inchina la bani.
   Este nevoie de o miscare de curatire a bisericii de lacomia de bani si de afacerile necurate prin biserica.
 • +22 (32 voturi)    
  just (Marţi, 16 decembrie 2014, 11:47)

  svet [utilizator]

  ar trebui sa il binecuvinteze doar pe Victor Viorel Monta pentru ca e roman si ortodo. de ce ar binecuvanta un strain, de alta credinta?
  • +7 (11 voturi)    
   Poate tu esti mai strain... (Marţi, 16 decembrie 2014, 13:45)

   Excelsior [utilizator] i-a raspuns lui svet

   ...prefer un bun cetatean roman de orice nationalitate ar fi el unui cocalar verde, viu, ortodox si f. f. rrroman
 • +24 (46 voturi)    
  Comment sters de user (Marţi, 16 decembrie 2014, 11:48)

  polonyca [anonim]

 • +31 (49 voturi)    
  Buna cererea (Marţi, 16 decembrie 2014, 11:53)

  _CK_ [utilizator]

  Desi nu il prea suport pe Remus Cernea, aceasta solicitare mi se pare de bun simt. Mi se pare normala, logica si este o revendicare corecta. Patriarhul nu are ce sa caute acolo.

  Abia astept ca lumea sa iasa in strada si impotriva finantarii popilor si bisericilor ! Abia astept.
  • +9 (13 voturi)    
   Cernea a avut mereu propuneri de bun simt... (Marţi, 16 decembrie 2014, 13:48)

   Excelsior [utilizator] i-a raspuns lui _CK_

   ...pt Vest. Aici e privit ciudat, dovada a inapoieri civilizationale...
   • +3 (3 voturi)    
    Corect! (Miercuri, 17 decembrie 2014, 6:08)

    Daenerys [utilizator] i-a raspuns lui Excelsior

    Ai perfecta dreptate, asta venisem si eu sa spun, ca ma bucur de existenta in Romania macar a unui singur umanist, care lupta pentru statul secular, drepturile omului etc, chiar daca este privit ca un ciudat cand eu, in anumite cazuri, l-as privi ca pe singurul normal ;))
    Mi-a parut rau ca nu a mai candidat la Presedentie. Il votam siiigur in primul tur
 • +26 (44 voturi)    
  popi (Marţi, 16 decembrie 2014, 11:54)

  ovidiu2 [utilizator]

  Ar fi şi acesta un gest de luare a României înapoi, acum de la Daniel. Aceşi prefericit care i-a îndemnat pe enoriaşi să nu voteze cu „sectarul”.
  • -12 (14 voturi)    
   Ateii vor iar dictatura (Marţi, 16 decembrie 2014, 14:53)

   feral [utilizator] i-a raspuns lui ovidiu2

   Vrei sa iei Romania inapoi de la romanii ortodocsi ? Tu si ceilalti 0,2 % care v-ati declarat atei ? Ati avut-o 50 de ani si ati bagat credinciosii in puscarii, ati demolat biserici, ati facut crime si persecutii...Vreti sa continuati ?
   • +7 (9 voturi)    
    usurel (Marţi, 16 decembrie 2014, 16:15)

    mikeyu [utilizator] i-a raspuns lui feral

    Usurel ca-ti crapa vena, si nu te salveaza popa.
 • +11 (25 voturi)    
  pare corect (Marţi, 16 decembrie 2014, 12:03)

  scepticu [utilizator]

  ce zice asta.
  Sa lasam BOR sa binecuvanteze lucrurile din care iese banu': casa, masina, submarin, crucisator,avion, tanc,.....
 • -21 (39 voturi)    
  remus cernea (Marţi, 16 decembrie 2014, 12:03)

  SorinCristea [anonim]

  ca de obiecei mai mult penibil decat util, in loc sa se gandeasca la un proiect de lege sau ceva care sa si ajute oamenii el are niste probleme total aiurea ....
  • +13 (27 voturi)    
   Stop finantarii metafizicului. (Marţi, 16 decembrie 2014, 12:28)

   kax [utilizator] i-a raspuns lui SorinCristea

   Prin astfel de propuneri, finantarile catre BOR se vor reduce. Asta inseamna mai multi bani la buget, inseamna mai multa sanatate, inseamna mai multa educatie.
   Tie ti se pare corect ca Romania anului 2015 sa finanteze metafizicul?
   • +3 (9 voturi)    
    apropo: (Marţi, 16 decembrie 2014, 12:55)

    Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui kax

    Eu sunt curioasa CINE ii finanteaza pe preotii din Armata!!
    Aaaa... poate nu stiati ca avem si asa ceva?
    Nu sunt sigura ca nu au si grade :P
    • +4 (6 voturi)    
     grad (Marţi, 16 decembrie 2014, 17:07)

     JuditPaton [anonim] i-a raspuns lui Codruta N

     cum sa nu aibe, cel putin aia din politie au si fost inaintati.
    • +5 (5 voturi)    
     au, au (Marţi, 16 decembrie 2014, 17:10)

     Ion Zapada [utilizator] i-a raspuns lui Codruta N

     iti spun sigur ca au .
     Uite-i aici: si pe stadionul de fotbal, pun apa si pe armanent (mai exact pe pusti) si pe avion...pe tot ce se poate.
    • 0 (0 voturi)    
     si daca (Miercuri, 17 decembrie 2014, 21:26)

     kripton [utilizator] i-a raspuns lui Codruta N

     maine soldatii nostri trebuie sa lupte cu armata lui putin,cine-i spovedeste,cine-i impartaseste cand si-or da duhul pe campul de lupta? vezi ca si stefan cel mare avea duhovnic. sau si el era prost/spalat pe creier?
     • +1 (1 vot)    
      @carbon14 (Miercuri, 17 decembrie 2014, 23:59)

      kax [utilizator] i-a raspuns lui kripton

      Este adevarat ca omului trebuie sa ii urezi de bine cand pleca intr-o calatorie si inmormantat cumsecade. Acestea sunt caracteristici umane, peste tot in lumea asta se intampla la fel. Si in Arabia si in China...Asta nu tine de religie.
      Sunt convins ca se gaseste ceva rezolvare, suntem oameni capabili cu totii...Ce, tu nu stii sa urezi de bine cuiva? Nu stii sa spui 2 3 vorbe despre cel din groapa? Eu cred ca stii.
      Nu e nevoie de popi religiosi pentru asta.
   • -7 (13 voturi)    
    Da (Marţi, 16 decembrie 2014, 13:29)

    beee [utilizator] i-a raspuns lui kax

    Da, mi se pare normal să finanțeze ceea ce ține de spiritualitate. Sunt valori confirmate de istoria poporului nostru.
    • +5 (9 voturi)    
     statul Roman nu finanteaza (Marţi, 16 decembrie 2014, 13:41)

     derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui beee

     "ceea ce tine de spiritualitate" - finanteaza exclusiv si excesiv B-O-R.
    • +9 (13 voturi)    
     Ba nu (Marţi, 16 decembrie 2014, 13:46)

     _CK_ [utilizator] i-a raspuns lui beee

     Popii si Biserica nu au treaba cu spiritualitatea. Poti sa fi spiritual acasa, in parc, oriunde vrei tu. Poti sa te duci la psiholog daca simti nevoia sa te confesezi.

     Doar pentru faptul ca poporul roman a mers pe directia crestinatatii in istorie, inseamna ca asa trebuie sa meaga si in viitor?

     Timpurile se schimba, lumea evolueaza.

     Vrei sa fii spiritual cu popa, du-te si plateste-l tu separat din buzunarul tau. E treaba ta.

     Dar in momentul de fata, popa e platit din buzunarul meu. Eu sunt obligat sa platesc si eu nu vreau sa platesc pentru asa ceva.
     • 0 (0 voturi)    
      popii (Miercuri, 17 decembrie 2014, 21:29)

      kripton [utilizator] i-a raspuns lui _CK_

      aveau mosii date de boieri vreme de 6 secole. de boieri si domnitori. cuza si kogalniceanu le-au luat TOT intr-o zi,FARA DESPAGUBIRE. exact asta au facut boierii,i-au platit pe popi din buzunarul lor,cum zici dta. dar acum trebuie sa-i platesti dta,pt ca altfel statul [adica tot dta] trebuie sa le dea mosiile inapoi,ca sa traiasca de pe urma lor.
    • +8 (8 voturi)    
     ... (Marţi, 16 decembrie 2014, 15:52)

     kax [utilizator] i-a raspuns lui beee

     Tie ti se pare normal ca statul sa finanteze laboratoarele de farmece si magii ale lui Mama Omida?
     Sictir, banii mei sa mearga in educatie si in sanatate.
     • 0 (0 voturi)    
      banii tai (Joi, 18 decembrie 2014, 21:57)

      kripton [utilizator] i-a raspuns lui kax

      se duc in buzunarele shpagarilor din gubern,nici la spitale nici la biserica,acolo ajunge maruntisul
    • 0 (0 voturi)    
     spiritualitatea nu e ceva care poate fi cumparata (Joi, 18 decembrie 2014, 11:41)

     kax [utilizator] i-a raspuns lui beee

     Spiritualitatea nu este o valoare a vreunui popor. Este ceva ce este in tine, in interiorul tau ca si persoana. Nu poti face schimb de spiritualitate, nu poti sa iti cumperi spiritualitate, nu poti finanta spiritualitate.
 • +22 (30 voturi)    
  OF, ISTORIA ! (Marţi, 16 decembrie 2014, 12:16)

  pointless man [utilizator]

  In septembrie 1895 s-a inaugurat podul de peste Dunare la Cernavoda. Slujba religioasa trebuia sa fie facuta pe malul drept al Dunarii in Dobrogea pentru semnificatia podului de conectare a Dobrogei prin cale ferata.S-a facut insa pe malul stang.

  Dobrogea apartinea de Episcopul Dunarii de Jos, Partenie. Partenie a refuzat sa oficieze daca nu i se plateste 1000 lei.

  Ministrul lucrarilor publice Constantin Olanescu l-a amenintat ca slujba se va face pe malul stang de catre Mitropolit.
  -Faceti cum poftiti a zis Partenie.
  Regele Carol fiind informat s-a indignat si a spus :
  -Daca Partenie este un astfel de om nu platiti nimic si faceti slujba pe malul stang.
  Asa s-a facut si Mitropolitul a oficiat gratuit.

  Bietul Rege Carol. Uite așa ne satanizează (banul ochiul dracului) BOR de peste un secol.
 • +16 (36 voturi)    
  Bravo Remus (Marţi, 16 decembrie 2014, 12:18)

  kax [utilizator]

  Excelenta propunerea.
  Asa cum Mama Omida sta cuminte in biserica ei si nu se baga unde nu-i fierbe oala, asa si patriarhul Daniel sa ne lase in pace cu magiile lui.
  Orice incantatii de natura meta-fizica nu au voie sa fie rostite in parlamentul Romaniei.
 • -22 (38 voturi)    
  Bă Cernea, (Marţi, 16 decembrie 2014, 12:19)

  Un cititor [utilizator]

  du-te la Stalin , la Lenin, la Stalin , si la Hitler la socialisti si comunisti. sau la new age. Ce cauti sa vorbesti romaneste?
 • -19 (35 voturi)    
  Asa e cand te tragi din maimuta... (Marţi, 16 decembrie 2014, 12:21)

  SiPp [utilizator]

  Ce sa-ti povestesc, mare ingrijorare. Am o veste pt voi, suntem un poper crestin, iar acesta nu este decat un gest simbolic de afirmare a identitatii noastre, in acelasi mod in care se intampla in orice alt stat civilizat din Europa si face parte din identitatea noastra de romani. A nega acest lucru inseamna a nu cunoaste istoria si a defaima pe cei care au luptat si murit pentru pastrarea acestor identitati.

  Mai lasati-o pe asta cu spalatul pe creier, cu fundamentalismul, folositi niste cuvinte mari aruncate aiurea, care n-au nici un fel de valoare in acest context.
  • +8 (12 voturi)    
   Fundamentalistule poate din maimuta te tragi tu (Marţi, 16 decembrie 2014, 14:00)

   Excelsior [utilizator] i-a raspuns lui SiPp

   ...noi ne consideram doar primate , hominide cu un stramos comun cu maimutele mari acum cateva milioane de ani.
  • +9 (9 voturi)    
   ... (Marţi, 16 decembrie 2014, 14:36)

   kax [utilizator] i-a raspuns lui SiPp

   Aceste gesturi simbolice implica si o donare de bani.
   Bani care ar putea merge in sanatate si educatie.
   Tu crezi ca niste vorbe a lui Mama Omida o sa faca Romania mai prospera?
  • +8 (8 voturi)    
   "poper crestin" (Marţi, 16 decembrie 2014, 15:22)

   Lucifier [utilizator] i-a raspuns lui SiPp

   Am si eu o veste pentru tine: e nevoie sa mai lucrezi la treaba aia legata de cunoasterea istoriei. Caracterul definitoriu al unui popor este dat de limba si apartenenta la un teritoriu anume. La care se adauga, evident, si traditiile culturale, in care putem include una sau mai multe religii. Conform definitiei tale (pe care nu o vei gasi la o cautare in DEX), nu exista un popor german sau o identitate nationala germana, avind in vedere ca germanii sint in proportie de 30% catolici, 30% protestanti si 30% fara religie.
 • -15 (31 voturi)    
  Falsa problema (Marţi, 16 decembrie 2014, 12:37)

  Flipper1 [utilizator]

  Dupa mintea lui Cernea ar trebui sa votam un delfin presedinte oricum. Presedintii americani jura cu mana pe Biblie, primul ministru grec este intotdeauna binecuvintat de Patriarh, deci nici o problema. Fiecare tara cu obiceiurile, cu traditia sa politica si nationala. N-as comenta daca as fi convins ca omul face interventiile de genul asta din cine stie ce convingeri inalte, dar el e doar un intolerant pur si simplu. Si el si cei care il aproba aici. Daca nu esti credincios esti neaparat destept, deci bun. Ce iluzie...
  • +5 (5 voturi)    
   ... (Marţi, 16 decembrie 2014, 16:35)

   kax [utilizator] i-a raspuns lui Flipper1

   Biblia pe care anumiti presedinti jura, este o carte de povesti invechita cu idei si invataturi contradictorii.
   Hai sa iti zic o noutate, nu se mai aplica zilelor noastre.
   Nu-i asa ca nici tu nu respecti ipocrizia crestina generalizata si totusi iti faci chip cioplit si te inchini lui?
   Flipper1, acum ca tu te inchini la Dumnezeul lui Avram, si l-ai renegat pe Zeus si pe Thor, te face mai special?
 • +9 (9 voturi)    
  io zic invers! (Marţi, 16 decembrie 2014, 12:58)

  Codruta N [utilizator]

  Sa il binecuvanteze TOTI, din TOATE cultele (recunoscute legal in Romania)! >:)
  Si ateii - sa-l binecuvanteze si ei ;)
  ASTA inseamna cu adevarat "echilibru" ;)
 • -12 (14 voturi)    
  daca nu poate construi... (Marţi, 16 decembrie 2014, 13:06)

  doar_un_om [utilizator]

  ... e mai usor sa atraga atentia asupra lui acest R.C. prin subiecte scandaloase, decat prin idei constructive... in opinia domniei sale rating-ul e bun chiar daca e realizat pe o idee emanata parca impotriva firii si a valorilor acestui popor... din pacate, dupa 25 de ani de la moartea celor peste 1000 de eroi, asa arata un extras de gandire parlamentara a unui ex-psd-ist... si nu te poti intreba "cui prodest?"
  • +9 (13 voturi)    
   acum 25 de ani, popii catedralei din Timisoara (Marţi, 16 decembrie 2014, 13:52)

   derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui doar_un_om

   au inchis portile in fata demonstrantilor care incercau sa se adaposteasca lasandu-i sa fie impuscati pe trepte.

   n-a iesit nimeni pe strada acum 25 de ani ca sa intoarca tara in evul mediu, eu asa cred.


   altfel, Remus Cernea mi se pare ca a avut totdeauna idei de bun simt - nu e prea clar ce intelegeti prin "constructiv" in contextul asta;
   • 0 (0 voturi)    
    popii catedralei (Miercuri, 17 decembrie 2014, 21:31)

    kripton [utilizator] i-a raspuns lui derblauereiter

    din timisoara erau produsul unei ''iepoci de aur'' care a inceput cu lichidarea adevaratilor popi la canal,periprava,aiud ....astia din 89 erau securisti in sutana.
  • 0 (0 voturi)    
   crestinismul nu este valoare romaneasca (Joi, 18 decembrie 2014, 12:02)

   kax [utilizator] i-a raspuns lui doar_un_om

   Crestinismul nu este o valoare a a poporului roman.
   Oina, da, Hagi da, Nadia Comaneci da,
   Caldura oamenilor, da, tochitura moldoveneasca, da, borsul cu leustean, da,
   Crestinismul este o religie care si-a facut loc si in Romania. nu este o valoare romaneasca.
 • +9 (15 voturi)    
  are dreptate (Marţi, 16 decembrie 2014, 13:16)

  sardaukar [utilizator]

  In primul rand ca Romania e un stat laic deci nu are ce cauta un ceremonial religios la investitura celui mai important om din stat.

  Unii vor spune ca asa e traditia la noi si ca e un gest simbolic care nu contrazice statul laic. Ok, dar atunci avem o problema de discriminare impotriva celorlate culte religioase. De ce sa fie doar reprezentatul BOR acolo?

  Cel mai corect e sa nu fie nicio binecuvantare din partea unui lider religios.
 • -8 (16 voturi)    
  Bine. (Marţi, 16 decembrie 2014, 13:34)

  beee [utilizator]

  Este normală prezența patriarhului României și în cazul de față cred că și a reprezentantului reformat.
 • +5 (11 voturi)    
  PS (Marţi, 16 decembrie 2014, 13:41)

  kronk [utilizator]

  Asta ne mai trebuie.Sa vina anticristul sa dea cu tarafelul prin casa popoului.Cladirea si continutul stau sub un blestem de 25 de ani care se poate dezlega numai cu dinamita.Deci nici popa nici tarafel de la Baumax
 • +7 (11 voturi)    
  Mda (Marţi, 16 decembrie 2014, 13:44)

  HP [utilizator]

  Ca de obicei, nu il va baga nimeni in seama si vor ridica din umeri, in cel mai bun caz vor zambi cu superioritate.

  Pentru ei, pentru bizonii de 50-60 de ani ajunsi in Parlament direct de la coada vacii - genul asta de actiuni sunt niste mofturi de filfizoni.

  In weekend toti merg la cumetrii, paranghelii, respecta "traditiile si obiceiurile", isi boteaza copiii la biserica, fac nunta la biserica si in general traiesc ca pe vremea lui Constantin cel Mare.

  Niste retardati retrograzi.

  Inca te-ai fi asteptat de la socialisti sa fie trup si suflet pro ateism, ca niste oameni de stanga ce se respecta.
 • -6 (10 voturi)    
  Persecutiile si crimele ateismului au fost uitate (Marţi, 16 decembrie 2014, 14:25)

  krampus [utilizator]

  Lipsa binecuvantarii la o ceremonie de o asemenea insemnatate pentru statul roman este echivalenta cu o ceremonie atee, ceea ce reprezinta o incalcare a neutralitatii statului fata de religie si mai grava deoarece miscarea ateista nu numai ca este infim minoritara dar are si o istorie recenta foarte dureroasa de persecutie si crime la adresa credinciosilor. Ceilalti capi ai religiilor recunoscute in Romania ar trebui sa se alature intr-o binecuvantare comuna. De ce ii deranjeaza binecuvantarea pe atei ?! Crimele in numele ateismului nu ii deranjeaza ?
  • +5 (5 voturi)    
   Ateismul nu este o miscare (Marţi, 16 decembrie 2014, 14:53)

   kax [utilizator] i-a raspuns lui krampus

   Despre care crime vorbesti? Despre crimele crestinului Hitler?
   Sau despre ideologia comunista a lui Stalin?
   Stalin nu avea cum sa omoare in numele ateismului pentru ca ateismul nu este o miscare dogmatica, este ca si cum ai omori in numele non-astrologiei.
   • +5 (5 voturi)    
    Plus ca ... (Marţi, 16 decembrie 2014, 17:47)

    Budd [utilizator] i-a raspuns lui kax

    Stalin a fost elev la seminar :) Adeca popa in devenire.
    • 0 (4 voturi)    
     Stalin a fost elev la seminar (Marţi, 16 decembrie 2014, 18:40)

     feral [utilizator] i-a raspuns lui Budd

     la dorinta mamei sale; s-a inscris la seminar dar a abandonat...era ateu. A fondat Institutul pentru Istoria si teoria Ateismului Stiintific din Moscova. Ateismul marxist-leninist a fost parte constituenta din conceptia marxist leninista care respingea religia in favoarea intelegerii materialiste a naturii. Stalin popa in devenire ?! A fost mai mult decit atat; a fost dumnezeu pentru unii si Papa al ateismului.
    • 0 (0 voturi)    
     a fost..... (Miercuri, 17 decembrie 2014, 21:35)

     kripton [utilizator] i-a raspuns lui Budd

     popa in devenire si s-a razgandit. ataca trasurile care duceau salariile minerilor din caucaz si cu banii astfel obtinuti finanta partidul lui lenin. mai tarziu a fost subiectul unui dezgustator cult al personalitatii,un fel de zeificare neopagana. era un psihopat.
   • -4 (8 voturi)    
    Ateismul este o religie (Marţi, 16 decembrie 2014, 18:28)

    feral [utilizator] i-a raspuns lui kax

    Bine v-a mai ghicit ! I-auzi la el: "crestinul" Hitler ! "comunistul" Stalin ! De ce va lepadati de doi mari atei ? Dar de ateul Ceausescu ? Toti astia au darimat biserici si au aruncat crestinii in puscarii dar gura voastra nu miroase a usturoi...cita inocenta !
    • +2 (4 voturi)    
     cine vorbeste! (Marţi, 16 decembrie 2014, 19:01)

     Tritonul [utilizator] i-a raspuns lui feral

     Tu, ipocritule, te declari adept al lui Torquemada?
   • -4 (4 voturi)    
    @kax (Marţi, 16 decembrie 2014, 18:54)

    krampus [utilizator] i-a raspuns lui kax

    "Ateismul este o parte naturala si inseparabila de marxism, de teoria si practica socialismului stiintific." V.I.Lenin Stalin a urmat pozitia adoptata de Lenin ca religia a fost un narcotic care trebuie eliminat in scopul de a construi societatea ideala comunista. In acest scop, guvernul sau a promovat ateismul prin educatie ateista speciala in scoli, cantitati masive de propaganda anti-religioasa ale institutiilor publice (in special de „Societatea fara Dumnezeu”), legi discriminatorii, si, de asemenea, o campanie de teroare impotriva credinciosilor religiosi.(wikipedia.org/wiki/Comunism#Stalinism)
    • +3 (3 voturi)    
     nu exista ideologie atee. (Miercuri, 17 decembrie 2014, 11:05)

     kax [utilizator] i-a raspuns lui krampus

     Toate aceste crime au fost facute in numele unei ideologii. Nu exista ideologie atee.
   • -1 (3 voturi)    
    hitler CRESTIN??? (Miercuri, 17 decembrie 2014, 21:32)

    kripton [utilizator] i-a raspuns lui kax

    domnule,esti de o ignoranta inspaimantatoare.
  • +5 (7 voturi)    
   va referiti la legionari? (Marţi, 16 decembrie 2014, 14:57)

   derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui krampus

   nu sunt ateu dar cred ca toate crimele ar trebui pedepsite indiferent in numele a ce ar fi fost facute;

   daca insa in particular va referiti la legionari, ei nu au fost pedepsiti "in numele ateismului" ci pt. fascism si pt. crimele pe care le-au comis la randul lor;

   asa cum BOR n-a fost scoasa in ilegalitate pt. crimele legionare, nu cred ca ar trebui sa amestecam "crimele facute in numele ateismului" in deciziile sociale curente;

   altfel, nu stiu ce intelegeti prin "neutralitatea statului" dar conform art. 29.5 din constitutie statul roman este "secular" - adica nu avem o religie de stat, cultele fiind autonome fata de stat - teoretic :)
   • -4 (4 voturi)    
    Ma refer la comunisti (Marţi, 16 decembrie 2014, 19:10)

    krampus [utilizator] i-a raspuns lui derblauereiter

    care, fireste, sunt atei. Binecuvantarea nu este o sfidare a nimanui si nu vad de ce nu ar binecuvanta si ateii o alegere democratica alaturi de patriarh fara a cere excluderi. Dl. Cernea va participa la depunerea juramantului, care este un act religios, nu ?! Unii legionari au fost pedepsiti pentru "antisovietism" , altii au intrat in PCR. BOR a fost atacata nu cu scoaterea in ilegalitate ci cu asa-numita "biserica vie" alcatuita din colaboratori ai partidului. Tactica asta a fost folosita si de Hitler si de Stalin si viza inlocuirea structurilor bisericii cu unele obediente.
   • +1 (3 voturi)    
    Legionarii erau rrromani f. verzi si f.ortodocsi.. (Marţi, 16 decembrie 2014, 19:41)

    Excelsior [utilizator] i-a raspuns lui derblauereiter

    ..vroiau ceva "de bine" dar ca si stalinisti au ales o cale gresita.
  • +3 (3 voturi)    
   Bati campii. Fara gratie. Care crime? (Marţi, 16 decembrie 2014, 19:36)

   Excelsior [utilizator] i-a raspuns lui krampus

   Mare-i gradina....
   • -2 (2 voturi)    
    smecherii... (Miercuri, 17 decembrie 2014, 8:37)

    krampus [utilizator] i-a raspuns lui Excelsior

    Vad ca incercati un truc simplu: disocierea dintre ateii "contemplativi" si cei "activi". E ca si cum ai spune ca o pusca nu-ti face nici un rau, glontul este cel care te loveste ! In acea "gradina mare" de care vorbesti, multi atei au detinut puterea efectiva si au putut sa-si puna ideile in practica cu rezultate catastrofale pentru milioane de oameni.
    • +4 (4 voturi)    
     Iti e frica de misionarii crestini din Africa? (Miercuri, 17 decembrie 2014, 10:49)

     kax [utilizator] i-a raspuns lui krampus

     Omorurile in numele religiei sunt necondamnabile, pentru ca sunt dictate de acea zona TABU, in care Dumnezeu te manevreaza pt a comite atrocitati pentru care nu poti fi tras la raspundere. Istoria, relatarile din biblie, arata in ce fel oamenii, ghidati de forte divine, comit crime.
     In Africa, misionarii crestini propovaduiesc pacatul folosirii prezervativului. Mii de oameni nevinovati au murit din cauza acestor misionari crestini. Astea sunt crime care nu pot fi cuantizate, pentru ca vine dintr-o convingere care nu poate fi atacata prin definitie.
     • -3 (3 voturi)    
      gandirea de mase (Miercuri, 17 decembrie 2014, 13:00)

      krampus [utilizator] i-a raspuns lui kax

      Asa va invata la cursurile de ateism stiintific ? Remarc ce omogenitate nemiraculoasa gasesc in gindirea tuturor ateilor; toti gindesc la fel si folosesc aceleasi argumente, cele din Manualul de ateism de la Moscova: inchizitia, misionarii, colonialismul. Nici o updatare, tovarasi ?
      • 0 (2 voturi)    
       Omogenitate nemiraculoasa (Miercuri, 17 decembrie 2014, 14:23)

       kax [utilizator] i-a raspuns lui krampus

       Eu pot spune despre mine ca sunt ateu, in aceeasi masura cum sunt non astrolog.
       Tu poti spune despre tine ca nu esti crestin? Nu poti, ca daca ai face-o, te-ar bantui frica toata viata ca nu vei primi rasplata dupa ce mori, care oricum nu vine, si in nici un caz de la Dumnezeul lui Avram. Pasarea malai viseaza!
       Gandeste-te la ridicolul situatiei in care ceilalti 5 miliarde ne crestini, toti atei raportati la Dumnezeul lui Avram, sunt deja condamnati la tortura vesnica. Ti se pare in regula treaba asta, crestinule?
       • 0 (0 voturi)    
        @kax (Miercuri, 17 decembrie 2014, 14:30)

        krampus [utilizator] i-a raspuns lui kax

        Multumesc.
        • 0 (0 voturi)    
         @Krampus (Miercuri, 17 decembrie 2014, 14:44)

         kax [utilizator] i-a raspuns lui krampus

         Cu placere.
       • 0 (2 voturi)    
        ce stii dta (Miercuri, 17 decembrie 2014, 21:46)

        kripton [utilizator] i-a raspuns lui kax

        despre Dumnezeu lui Abraham,ateule? de unde stii tu ce va primi sau nu va primi omul dupa moarte?? in general,de unde stii ca STII CEVA si nu esti un orb care rataceste in intuneric??
        • +1 (3 voturi)    
         ... (Miercuri, 17 decembrie 2014, 23:09)

         kax [utilizator] i-a raspuns lui kripton

         Cu siguranta nu va primi nimic de la Dumnezeul lui Avram, ca daca totusi va primii, atunci trebuie sa justifice cele 9 milioane de copii cu varsta pina la 5 ani care mor anual in lume.
         Va trebui sa justifice in termeni morali si spirituali suferinta provocata parintilor a caror copii trec in lumea celor sfinte. Milioane de parinti care sufera in fiecare an, unii de mai multe ori in viata.
         Va trebui sa ii explice Mariei Lataretu de ce a trebuit ea sa-si ingroape 5 din cei 6 copii ai ei.
         • 0 (0 voturi)    
          raspunsurile (Joi, 18 decembrie 2014, 7:05)

          kripton [utilizator] i-a raspuns lui kax

          exista si nu de azi de ieri. ti-a trecut macar odata prin ca ca acesti copii apar intr-un context relational cauza-efect? ca parintii bunicii si alti antecesori au comis greseli,au incalcat legile vietii,facand ceea ce in crestinism/iudaism se numeste PACAT? poate au practicat magie neagra [ai habar ce inseamna asta? sau crezi ca sunt delirul unor oameni bolnavi mental?]tu ai idee ce efecte nenorocite poate avea gandirea NEGATIVA,ura asupra altor oameni,lipsa iubirii,asupra celor cre fara a avea controlul mintii,nutresc asemenea energii negative? efectele sunt asupra lor si asupra urmasilor. de ce ar fi Dumnezeu de vina ca oamenii sunt smintiti si iresponsabili? dta nu stii nimic despre lucrurile astea,dar aberezi cu manie proletara despre asa zisele explicatii pe care Creatorul cerului si pamantului le datoreaza maimutei proaste, ignorante si AROGANTE numite om
          • 0 (0 voturi)    
           Maria Lataretu nu a gresit cu nimic sa sufere asa (Joi, 18 decembrie 2014, 10:12)

           kax [utilizator] i-a raspuns lui kripton

           Ca sa imi fie clar ca inteleg ce zici:
           Antecesorii Mariei Lataretu au practicat magie neagra/sau au pacatuit, si drept consecinta, Dumnezeu a decis ca e moral, etic si reparator ca Mariei Lataretu sa ii omoare 5 din cei 6 copii ai ei.
           Ce fel de iubire este asta? Ce standarde morale si reparatorii? Asta numesti tu dreptate morala si iubire fata de Dumnezeu?
           • 0 (0 voturi)    
            Dumnezeu (Joi, 18 decembrie 2014, 21:50)

            kripton [utilizator] i-a raspuns lui kax

            hotaraste ce si cum se intampla in univers si nu ne da noua socoteala. daca dta crezi ca iti datoreaza explicatii, nu ai decat sa continui sa faci scandal. dar in evanghelie se spune ca cel care intreaba va primi raspuns. totul este sa intrebi smerit si cu dorinta de a cunoaste nu a blasfemia. daca vei continua sa latri in loc sa vorbesti,nu se va deranja nimeni sa-ti raspunda pt ca de fapt nici nu vrei sa auzi raspunsurile.
 • +3 (3 voturi)    
  Comment sters de user (Miercuri, 17 decembrie 2014, 9:27)

  Melchisedec [anonim]

  • -1 (5 voturi)    
   Eu raspund deja (Miercuri, 17 decembrie 2014, 10:42)

   kax [utilizator] i-a raspuns lui Melchisedec

   Melchisedec, eu ca si cetatean imi si raspund deja.
   Pe mine biserica nu m-a invatat nimic bun. Toate etica si morala am invatat-o in societate si de la parinti. Si pentru asta doresc ca biserica ortodoxa romana sa devina muzeu, sa atraga turisti, sa intre bani in visteria statului care sa mearga in educatie si in sanatate.
   • +1 (1 vot)    
    Comment sters de user (Miercuri, 17 decembrie 2014, 16:31)

    Melchisedec [anonim] i-a raspuns lui kax

    • 0 (0 voturi)    
     BOR nu are drept asupra copiilor Romaniei (Joi, 18 decembrie 2014, 11:30)

     kax [utilizator] i-a raspuns lui Melchisedec

     Evident ca exista mai multe moduri de ati gasi linistea sufleteasca. Unii isi gasesc linistea sufleteasca la liturghii, altii mergand la pescuit, altii facand calatorii pe munte, altii pur si simplu isi gasesc linistea sufleteasca privind cerul instelat, sau citind o carte.
     Este foarte bine ca unii folosesc biserica si popii pentru implinirea lor spirituala. Ce este deranjant pentru mine este faptul ca biserica crestin ortodoxa isi extinde influenta intr-o maniera brutala, adjudecand mii de copii in fiecare an in Romania, minti fragede, pe care ii pacaleste cu Bau Bau-ul.
     Sa lase mintile fragede sa decida cum isi vor trai viata cand vor fi mari. Biserica Crestin Ortodoxa Romana nu detine adevarul suprem (asta zice Islamul, China si India, 5 miliarde de oameni), si nu are nici un drept asupra copiilor Romaniei.
     Dovada existentei Dumnezeului lui Avram, Dumnezeul bisericii crestin ortodoxe Romane, se face inca asteptata.
     • 0 (0 voturi)    
      bau bau ?? (Joi, 18 decembrie 2014, 21:51)

      kripton [utilizator] i-a raspuns lui kax

      daca privim istoria omenirii vedem ca bau bau e ceva f serios. si la hiroshima a fost ceea ce dta numesti in deradere bau bau.
      • 0 (0 voturi)    
       la hirosima nu a fost Bau Bau, a fost Bomba (Vineri, 19 decembrie 2014, 14:26)

       kax [utilizator] i-a raspuns lui kripton

       Despre ce bau bau f. serios vorbesti?
       Te referi la bomba nucleara de la Hirosima? Te referi la al doilea razboi mondial, in care unii oameni au construit arme de distrugere in masa, si le-au si folosit?
       Asta nu e bau bau, asta e deadreptul fapte concrete. Am vazut ca au murit oameni nu din bau bau, ci din bombe. S-a vazut sange acolo, s-au vazut copii care au supravietuit dar parintii nu, s-au vazut parinti care au supravietuit dar copii nu. Nu am vazut Bau Bau.

       Daca tu pui crimele din al doilea razboi mondial si il faci raspunzator pe Dumnezeu pt mortii de la Hirosima, in regula. Inseamna ca te inchini la un Dumnezeu al atrocitatilor si al terorii (ca exclusiv teroare a semanat printre japonezi, nu iubire).
       Daca tu iti gasesti linistea sufleteasca gandindu-te ca te inchini la un astfel de Dumnezeu, e linistea ta.
       A mea nu e, iar acesta liniste ar fi bine sa nu mai fie platita de statul roman bisericii, din banii mei. Banii mei sa mearga in sanatate, in cercetare in gasirea unui leac impotriva cancerului si in educatie.
   • 0 (0 voturi)    
    pt dta (Miercuri, 17 decembrie 2014, 21:44)

    kripton [utilizator] i-a raspuns lui kax

    subiectul in discutie este o bagatela pe care o rezolvi in cateva secunde.
    1dta nu stii nimic nici despre istoria cresti-nismului nici despre ce presupune credinta in hristos,altfel nu ti-ai permite sa aberezi pe asemenea teme. stefan cel mare iti pare ca a fost un halucinat sau un spalat pe creier? stii ca duhovnicul lui,cand avea numai 5 ani se ruga 1/2 noapte? dta poti nu sa te rogi ci sa te uiti la tv 1/2 noapte? ai idee ce inseamna ASTA? iar duhovnicul lui,dupa batalia de la razboieni cand stefan invins se gandea sa cedeze in fata sultanului,i-a spus sa continuie razboiul,ca va invinge? ai zice ca erau 2 nebuni care duceau de rapa tara,cam asa s-ar vedea de pe pozitiile ateismului povestea asta,nu?
    2daca nu s-ar fura prin evaziune fiscala si contracte oneroase cu statul,nu ai avea nevoie de vistieria bisericii ca sa construiesti spitale.
    • 0 (0 voturi)    
     credinta nu are nevoie de bani (Miercuri, 17 decembrie 2014, 23:47)

     kax [utilizator] i-a raspuns lui kripton

     Credinta in Hristos presupune sa te simti ocrotit in viata de zi cu zi, pentru ca stii ca Isus, daca crezi in el, o sa te ia in dreapta Lui, si nu o sa te lase prada chinului vesnic.
     Astea sunt treburi strict personale, nu au de ce sa fie finantate de stat.
     Cel putin pana nu justifica moartea a 400 de copii bolnavi de cancer in Romania in fiecare an. Parinte sa fi sa vezi cum ti se stinge copilul in brate, asa incet, zi de zi, cate putin.
     Credinta in cineva capabil sa omoare prin cancer 400 de copii nevinovati in fiecare an in Romania, aceasta credinta nu o vreau finantata de la stat.
     • 0 (0 voturi)    
      statul (Joi, 18 decembrie 2014, 7:08)

      kripton [utilizator] i-a raspuns lui kax

      sa dea inapoi bisericii proprietatile confiscate de cuza si kogalniceanu FARA DESPAGUBIRE. atunci discutia asta va inceta. dar dta habar nu ai de istorie,si faci scandal. biserica a primit proprietati private prin testament si donati de la boieri si domnitori,care au facut ce au vrut cu averea lor.
      cuza+kogalniceanu au luat tot printr-un decret,fara despagubire. acum vii dta si faci scandal ca de ce statul sustine biserica. esti nedrept si rau intentionat,ca orice om ignorant si lipsit de judecata. ca dta sunt majoritatea din pacate.
      • 0 (0 voturi)    
       Dumnezeu i-a ingaduit lui Remus Cernea sa propuna. (Joi, 18 decembrie 2014, 10:44)

       kax [utilizator] i-a raspuns lui kripton

       Este foarte bine ca stii tu istorie. Mai aflu si eu lucruri ce s-au intimplat in trecut.
       Sunt de acord si este bine ca lucrurile sa se repare si sa ii fie restituit bisericii ce i-a apartinut, si nu numai bisericii ci oricui a patit nedreptati de genul asta. Mie se pare perfect moral.
       Tousi, carbon14, te-ai gandit cumva ca poate biserica a pacatuit/sau a facut magie neagra si Dumnezeu a pedepsit-o, vaduvind-o astfel de proprietati pamantene?
       Cine esti tu, Carbon14, biet muritor de rand sa vrei sa repari ce a facut Domnul?
       Cine esti tu, carbon14, sa te rastesti la Remus Cernea, caruia Dumnezeu i-a ingaduit sa faca aceasta propunere, un plan bine ticluit ca sa il puna la incercare pe patriarhul Daniel.
       • 0 (0 voturi)    
        biserica (Joi, 18 decembrie 2014, 21:46)

        kripton [utilizator] i-a raspuns lui kax

        a pacatuit,pacatuieste si va pacatui pana la sfarsit. dar Isus a spus ca a venit la pacatosi nu la drepti. iar biserica nu inseamna NUMAI popii josnici,inseamna si batranul care a murit pe rarau acum cativa ani la etatea de 129 ani,din care un secol petrecut pe munte in asceza si rugaciune. si popii care cresc zeci de copii orfani....samd. evident biserica adunase prea multe averi pe pamant,care atrageau la episcopat tot soiul de lupi in piele de oaie. dar daca Domnul permite ca statul sa o intretina,cine e cernea sau cine esti dta ca sa critici asta?
        • 0 (0 voturi)    
         ... (Vineri, 19 decembrie 2014, 11:53)

         kax [utilizator] i-a raspuns lui kripton

         Asta susti tu, ca Dumnezeul lu Avram a ingaduit.
         Eu sustin ca oamenii au ingaduit. Oamenii au facut acest aranjament. Si oamenii il vor si desface. Eu critic actiunile oamenilor. Nu critic nici un dumnezeu ca nu stiu pe care sa il critic.

         Eu consider ca odata cu explozia internetului si a informatiei, tot mai multi oameni, copii, tineri, adulti, devin tot mai sceptici legat de invataturile scrise in biblia crestina. Tot mai multi o sa considere ca un copil daca moare, moare din cauze naturale si nu pentru ca stramosii lui au facut magie neagra.
         Sper sa nu iti inveti copilul ca daca nu crede in Mahomed, profetul islamistilor, asta o sa aibe repercursiuni asupra urmasilor lui.
     • 0 (0 voturi)    
      cunosc un om (Joi, 18 decembrie 2014, 21:30)

      kripton [utilizator] i-a raspuns lui kax

      care cand i s-a imbolnavit fetitza de 13 ani de leucemie,era ateu de cand se stia. cand si-a ingropat copilul era un om f credincios. fiica lui,cu o zi inainte sa moara a avut a 14 aniversare,si toate florile pe care le-a primit le-a trimis la racla sfantului calinic de la cernica (vestit facator de minuni inca din timpul vietii) Nu ar da acel om nici 2 bani pe aiurelile tale ci i-ar fi mila de tine. traiesti in intuneric,nu stii raspunsurile pt ca pui gresit intrebarile
      • +1 (1 vot)    
       ... (Vineri, 19 decembrie 2014, 12:13)

       kax [utilizator] i-a raspuns lui kripton

       Eu simt compasiune pentru pierderea lui, si empatizez cu suferinta lui. Si mi se pare nedrept. Dar asta e viata, nu?
       Faptul ca a inceput sa creada intr-un zeu, si ca a trimis flori unui facator de minuni inca din timpul vietii, nu pot sa zic nimic despre asta, decit ca inteleg ca a devenit mai spiritual.
       Daca incercai sa dai o pilda sau un exemplu despre putere divina, si despre cum unii oameni in momente grele devin credinciosi unor zei, in regula, accept exemplul.
       Asta nu dovedeste cu nimic ca Mahomed exista in ceruri, si ca are grija de noi toti.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by