Presedintele ales Klaus Iohannis s-a intalnit, luni, cu vicepresedintele Comisiei Europene pentru locuri de munca, crestere economica, investitii si competitivitate, Jyrki Katainen, aflat intr-o vizita oficiala la Bucuresti, anunta Agerpres. Oficialul european a fost insotit la discutii de comisarul european pentru politici regionale, Corina Cretu. Alaturi de Klaus Iohannis, la convorbiri, care au durat aproximativ o jumatate de ora, au participat printre altii Leonard Orban, Andrei Muraru si Dan Mihalache.

HotNews.roFoto: Hotnews

In legatura cu Dan Mihalache au aparut in ultimele saptamani informatii potrivit carora acesta ar urma sa fie seful cancelariei prezidentiale. Fost membru PSD si apropiat al lui Adrian Nastase, Mihalache a lucrat in campania electorala a lui Iohannis. Posibila sa numire la Cotroceni a produs o reactie de respingere din partea unei parti insemnate a societatii civile.

In cursul zilei de luni, vicepresedintele Comisiei Europene a discutat la Palatul Victoria cu premierul Victor Ponta. La finalul intrevederii, premierul a subliniat intr-o postare pe facebook ca Romania este primul stat european vizitat de Katainen pentru a prezenta programul de investitii in valoare de 315 miliarde de euro lansat de presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la finele lunii noiembrie.