Sorin Grindeanu, deputat PSD de Timis, a fost propus, duminica, de Victor Ponta pentru portofoliul de ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale. Liviu Pop, senator PSD, urmeaza sa revina in functia de ministru pentru Dialog Social, pe care a mai detinut-o in perioada mai - decembrie 2012. Ionut Vulpescu, propus de Victor Ponta ministru al Culturii, este deputat PSD si consilierul presedintelui de onoare al partidului, Ion Iliescu. Adrian Anghel, propus ministru pentru romanii din Diaspora, este senator PSD de diaspora si un sustinator al votului prin corespondenta pentru romanii din afara tarii. Gratiela Gavrilescu, propusa la Ministerul Mediului, este deputat PSD, de profesie inginer chimist, si fost viceprimar al Ploiestiului.

Sorin Grindeanu, Gratiela Gavrilescu, Ionut Vulpescu (sus), Adrian Anghel si Liviu PopFoto: Colaj foto / Sursa: Parlamentul Romaniei
  • Cine este Sorin Grindeanu, propus ministru al Comunicatiilor

Sorin Grindeanu, propus de Victor Ponta ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale, este deputat PSD de Timis (ales in Colegiul 2 din Timisoara) si presedinte al Organizatiei Judetene a PSD Timis si al PSD Timisoara.

Sorin Grindenu (nascut la 5 decembrie 1973) se afla la primul mandat de parlamentar. In perioada 2008-2012 a fost viceprimar al Timisoarei.

Este absolvent al Universitatii de Vest din Timisoara, Facultatea de Matematica, Sectia Informatica (anul 1997).

Este membru PSD din 1996 (pe atunci PDSR). Inainte de a fi viceprimar al Timisoarei, a fost preparator si apoi asistent la Universitatea de Vest Timisoara, Facultatea de Sociologie si Psihologie, si apoi director al Directiei pentru Tineret si Sport din Timis.

  • Cine este Ionut Vulpescu, propus de Victor Ponta ministru al Culturii

Ionut Vulpescu, propus de Victor Ponta ministru al Culturii, este deputat PSD si consilierul presedintelui de onoare al partidului, Ion Iliescu. Ionut Vulpescu a fost consilier prezidential al lui Ion Iliescu pana in anul 2004, iar apoi l-a urmat pe fostul sef al statului in PSD. Vulpescu s-a nascut la 17 iunie 1976 si este la primul mandat de deputat, in colegiul uninominal 13 din Bucuresti.

In Parlament, Ionut Vulpescu el face parte din Comisia pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa si din Comisia speciala comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

In octombrie anul acesta, in perioada campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale, Ionut Vulpescu a publicat, in revista Cultura, un articol extrem de critic la adresa lui Gabriel Liiceanu, dupa ce Liiceanu publicase pe Contributors.ro textul "Fie-va mila de noi, domnule Ponta!". "Din pacate, golania in politica e sinonima cu , una in care dl Liiceanu a fost (sau, mai bine zis, n-a fost nimic altceva decat) un soldat credincios al propagandei oficiale. Textul din Contributors abunda, de altfel, de epitete pe care Gabriel Liiceanu le atribuie fiintei premierului: bascalios, vulgar, huligan, jignire, clovn, tupeu. Daca, insa, le-ai rosti in fata unui om de pe strada si l-ai ruga sa le asocieze cu o personalitate politica, ma tem ca nu Victor Ponta ar fi primul nume pe aceasta lista. Ci, din nou, Traian Basescu", a scris Ionut Vulpescu.

  • Cine este Adrian Anghel, propus ministru pentru romanii din Diaspora

Adrian Anghel, propus ministru pentru romanii din Diaspora, este senator PSD de diaspora in colegiul uninominal 2 din Circumscripţia electorală nr.43 si membru in Comisia pentru Afaceri Europene. Noul ministru propus pentru romanii din Diaspora este un sustinator al votului prin corespondenta pentru romanii din afara tarii.

Adrian Anghel este membru PSD din anul 2000. Este absolvent al Universitatii Babes Bolyai, Facultatea de Educatie Fizica, iar inainte de a intra in politica a lucrat ca producator tv.

  • Cine este Gratiela Gavrilescu, propusa ministru al Mediului

Graţiela Gavrilescu, propusa ministru al Mediului, este deputat PSD pentru al doilea mandat, membra a Comisiei pentru sănătate şi familie si este de profesie inginer chimist. Graţiela Gavrilescu (48 de ani) a absolvit Facultatea de Tehnologie Petrochimică - Universitatea de Petrol şi Gaze din Ploieşti (in 1989).

Între 2003 şi 2004 a fost preşedinte PUR Ploieşti, din 2004 este membru al PNL Prahova, iar din martie 2011 vicepreşedinte al Organizaţiei de Femei a PNL. În intervalul 2004-2007 a fost viceprimar al municipiului Ploieşti, potrivit Mediafax.

În perioada 1990 - 1994 a fost inginer chimist-tehnolog prelucrarea cauciucului la SC ARPACOR SA Bucov, apoi timp de doi ani a fost responsabil toxicologie şi protecţia mediului la aceeaşi firmă, iar din 1996 până în 2004 a fost director general al societăţii.

  • Cine este Liviu Pop, propus ministru pentru Dialog Social

Actual senator PSD, Liviu Pop a mai detinut functia de ministru delegat pentru Dialog Social in Guvernul Ponta in perioada 7 mai 2012 -21 decembrie 2012. Tot in acesta perioada, intre 16 mai 2012 si 29 iunie 2012 a fost Ministru interimar al Educatiei, Cercetarii si Tineretului.

Pop (nascut la 10 mai 1974) este in prezent senator PSD ales in colegiul 3 din judetul Maramures, colegiu care cuprinde municipiul Sighetu Marmatiei, doua orase: Viseu de Sus si Borsa, precum si 29 de comune. De asemenea, din data de 20 decembrie 2012 detine functia de presedinte al Comisiei pentru Munca, Familie si Protectie Sociala din Senat.

Incepand cu anul 2008 si pana in luna mai 2012 a detinut functia de Vicepresedinte al Colegiului Central de Disciplina la nivelul MECTS. Din decembrie 2007 pana in mai 2012 a fost Secretar General al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, iar din ianuarie 2004 pana in mai 2012 - Presedinte al Sindicatului Liber din Invatamant Maramures.