Premierul Victor Ponta a declarat, duminica seara, ca nu are nimic sa le reproseze celor care nu se mai afla in noua formula guvernamentala, acesta aratand ca "performanta", drept dovada stand rezultatele acesteia.

"Nu am avut niciun fel de repros de facut pentru cei care nu mai sunt in noua formula. Oricum, implinesc aproape trei ani de prim-ministru, nu m-ati auzit vreodata criticand in public vreun ministru. Daca am ceva de spus. Bineinteles ca am nemultumiri la adresa tuturor, in diverse momente, dar ideea de echipa guvernamentala este nu de a te duce la televizor sa iti critici ministrii", a declarat Ponta, la Romania TV, citat de Agerpres.

Prim-ministrul a aratat ca noua echipa guvernamentala va trebui sa dovedeasca, in perioada 2015-2016, ca poate fi chiar mai buna decat cea veche, cu atat mai mult cu cat aceasta are si un avantaj.

"Mai e un lucru, si aici e in avantaj noul guvern. 2015 nu mai e an electoral. Fara presiunea electorala, reforme care au fost intarziate, masuri mai radicale uneori, mai putin populare, se pot lua totusi mai usor", a spus Ponta.

In ceea ce priveste faptul ca Liviu Dragnea nu mai detine functia de vicepremier, Ponta a explicat ca, in acest caz, a fost vorba despre o organizare strict politica.

"In plus, domnul Dragnea, dincolo de activitatea de la Guvern, pe care si-o continua la Ministerul Dezvoltarii, va avea cu siguranta un rol important politic in reforma pe care vreau sa o facem in cadrul PSD", a afirmat premierul.