Presedintele Partidului Liberal Reformator (PLR), Calin Popescu-Tariceanu, a anuntat, duminica, semnarea in perioada urmatoare a unui document politic "mai amplu" care va dezvolta protocolul USL 2.

"Vom semna un document politic mai amplu care va fi, de fapt, o dezvoltare a protocolului USL 2. Nu va pot da o data precisa in acest moment, probabil ca, saptamana viitoare, vom reusi sa finalizam acest document si sa procedam la semnarea lui", a spus Calin Popescu-Tariceanu, potrivit Agerpres.

Cu doua zile inaintea turului al doilea al alegerilor prezidentiale din noiembrie, presedintele executiv PSD, Liviu Dragnea, presedintele PC, Daniel Constantin, presedintele UNPR, Gabriel Oprea, si presedintele PLR, Calin Popescu-Tariceanu au semnat, la Parlament, o declaratie politica de infiintare a USL 2.0.

"Dorim sa ne asumam in fata romanilor, prin aceasta declaratie politica, vointa de a reface USL intr-un proiect politic menit sa duca pana la capat proiectul inceput in anul 2011 de fortele democratice din Romania. USL 2.0 reprezinta angajamentul nostru, al semnatarilor acestei declaratii, de a da consistenta autentica unei largi coalitii a unor formatiuni de centru - dreapta, centru si centru - stanga care are drept scop principal construirea Romaniei puternice. Fidelitatea fata de votul cetatenesc si fata de angajamentele asumate impreuna obliga partidele semnatare sa duca pana la capat proiectul USL", se arata in declaratia politica semnata pe 14 noiembrie.

In noua formula guvernamentala anuntata duminica, PLR ii propune pe deputatii Gratiela Gavrilescu si Andrei Gerea, pentru a ocupa postul de ministru al Mediului, Apelor si Padurilor si, respectiv, al Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri.