Europarlamentarul PSD Catalin Ivan a anuntat ca ar putea candida la presedintia partidului, la congresul din primavara acestui an. "Iau in calcul si aceasta varianta. Da, categoric!", a adaugat el, intrebat de jurnalisti, duminica, inainte de reuniunea Comitetului Executiv National al PSD, daca doreste sa candideze la functia de presedinte al PSD.

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a comentat duminica anuntul, spunand ca nu ii este teama de acesta.

"Poate sa candideze. De ce sa imi fie teama de Catalin Ivan? Am inteles, are un mare proiect politic. Ii doresc succes. Nu mai vreau sa vorbesc despre asta", a declarat Liviu Dragnea, la Palatul Parlamentului, inainte de sedinta Comitetului Executiv National al PSD.

Pe de alta parte, Ivan a declarat ca va propune, in cadrul sedintei, suspendarea presedintelui executiv al PSD, Liviu Dragnea, din toate functiile detinute in partid.

"Dl Dragnea trebuie sa stie ca, intr-un partid modern, cel mai modern din Romania, cand exista suspiciuni asupra ta, cand sunt dosare la DNA pe numele tau, deschise - bineinteles, eu cred in nevinovatia d-lui Dragnea pana cand instanta se va pronunta - trebuie sa te suspenzi din toate functiile de conducere', a afirmat Ivan, care a adaugat ca va cere sanctionarea lui Dragnea pe modelul altor colegi care s-au retras din functiile de conducere din PSD atunci cand s-au deschis dosare la DNA.

Ivan sustine, totodata, ca ar putea fi sanctionat pentru ca, de fapt, nu este de acord cu Liviu Dragnea, si nu pentru ca ar fi jignit doua colege de partid intr-o emisiune televizata, respectiv pe Viorica Dancila si pe Gabriela Firea.

"Se tot vehiculeaza, de cateva zile, aceasta idee a sanctionarii mele si ma tot gandesc (...) care ar fi motivul sanctiunii. Singurul motiv, care ar putea fi un motiv real, e acela ca nu sunt de acord cu dl Dragnea si nu scrie in statut ca trebuie sa fii de acord cu dl Dragnea. Eu cred ca, in partid, pot sa existe mai multe opinii, mai multe proiecte. Cred ca dl Dragnea forteaza o sanctiune a mea pentru ca se teme ca voi candida la congres impotriva domniei sale. Intr-adevar, lucreaza la un nou proiect, este adevarat ca, la congres, va exista si alta platforma, dar nu are de ce sa se teama dl Dragnea, asta tine de democratie", a spus Ivan.

Europarlamentarul PSD a negat ca ar fi jignit, intr-o emisiune televizata, doua colege de partid.

"Am un mare respect pentru doamne, nu mi-as permite sa jignesc un coleg de partid. (...) Emisiunea era in direct, exista inregistrare, oricine se poate uita pe inregistrarea respectiva. M-am uitat si eu aseara pe inregistrare cu mai multi prieteni, poate mi-a scapat ceva (...) Nu este absolut nimic jignitor in absolut tot ce am spus in emisiunea respectiva. Sunt dispus, cu ambele colege, sa ne uitam inca odata pe inregistrare si daca ceva le-a jignit, pot sa-i cer si scuze, dar nu este nimic jignitor, este o emisiune care este pusa acum pe internet, oricine se poate uita", a declarat Catalin Ivan.

El a negat, totodata, acuzatia lui Liviu Dragnea, potrivit careia ar fi 'omul' lui Marian Vanghelie.

"Dl. Dragnea crede ca oricine nu este de acord cu domnia sa are legatura cu Marian Vanghelie. Este o problema personala lupta pe care o are cu Marian Vanghelie. Sa si-o duca singur, nu toti cei care in partid au o alta opinie decat Liviu Dragnea sunt oamenii lui Marian Vanghelie. Este o noua modalitate acum in partid, cine nu e de acord cu Liviu Dragnea este cu Marian Vanghelie, am inteles ca si tineri de la TSD sunt 'vanghelioti', este o obsesie a dlui Liviu Dragnea. Avand in vedere cate am facut pentru partid, si stie dl Dragnea foarte bine (...), chiar si saptamana asta am prevenit un atac foarte dur in Parlamentul European impotriva PSD, din functia de sef al delegatiei pana marti, ma deranjeaza", a spus Ivan.

El a adaugat ca nu crede in tandemuri gen Ponta-Dragnea.

Presedintele executiv al Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a declarat sambata ca europarlamentarul social-democrat Catalin Ivan a ales sa se razboiasca cu femeile din PSD.

"Nu am decat un singur comentariu de facut. Un mare barbat (Catalin Ivan - n.r.), care a inceput sa se razboiasca cu femeile din PSD. Este singurul meu comentariu. Ceea ce voi avea de spus voi spune in partid. Am facut un singur comentariu pentru ca mi l-ati cerut", a declarat presedintele executiv al PSD la sediul formatiunii.

Presedintele Organizatiei Femeilor Social-Democrate, Rovana Plumb, a declarat sambata, intr-o conferinta de presa, ca duminica, in cadrul Comitetului Executiv National al PSD, va solicita in numele organizatiei pe care o reprezinta sanctionarea dura, potrivit Statutului partidului, a europarlamentarului Catalin Ivan ca urmare a afirmatiilor acestuia la adresa colegelor sale de partid Gabriela Firea si Viorica Dancila.