Europarlamentarul PSD Catalin Ivan a declarat, sambata, pentru Mediafax, ca nu a adus niciun fel de jignire colegelor sale Gabriela Firea si Viorica Dancila si ca, in consecinta, nu are de ce sa fie sanctionat la CExN, mentionand ca, in schimb, el a fost cel jignit de catre Liviu Dragnea.

Catalin IvanFoto: catalinivan.ro

Ivan a spus ca este "uimit" de solicitarea organizatiei de PSD privind sanctionarea sa de catre CExN pentru "atacuri" pe care le-ar fi facut, prin declaratii publice, la adresa celor doua colege din partid.

"Sunt uimit, pentru ca nu stiu unde sunt jignirile. Eu am proprietatea termenilor si cei sapte ani de acasa ma obliga sa nu jignesc niciun coleg de partid. Niciodata nu voi jigni si nu am jignit pe cineva din partid, cu atat mai mult o colega, sau colege cu care am lucrat", a spus Ivan.

El a precizat ca a transmis conducerii PSD inca din vara faptul ca nu mai doreste sa detina functia de lider al delegatiei social-democratilor in PE."Ne-am inteles atunci de fata cu conducerea PSD sa negociez toate functiile PSD din PE. Am primit din partea lui Victor Ponta un mandat cu functiile care trebuie obtinute, functii-cheie pentru PSD ca sa ne crestem influenta. Le-am obtinut pe toate si, in plus, si functia de vice la Comisia de Agricultura pentru Viorica Dancila", a spus Ivan.

Ivan a aratat ca, in schimb, a fost jignit de presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, care l-a catalogat drept un "pusti obraznic". "'Pusti obraznic' e o jignire. Vreau sa-l intreb pe Liviu Dragnea daca am fost pusti si in 2012 cand am luat apararea celor 7,4 milioane de romani care au votat la referendum in plenul Parlamentului European in fata doamnei Viviane Reading? Sau acum, cand am negociat toate functiile importante si PSD are o influenta in PE si datorita priceperii si muncii mele si a relatiilor personale pe care le am in PE? Nu prea se potriveste 'pusta'> cu aceste lucruri concrete si stiute de tot partidul pe care le-am facut pentru partid si implicit pentru domnul Dragnea, care face parte din conducere si care atunci ma felicita?", a spus Ivan.

Europarlamentarul a spus ca Dragnea considera ca este "obraznic" pentru ca nu e de acord cu propunerile sale. "Poate obraznicia vine din faptul ca nu sutn de acord cu propunerile sale. Dar intr-un partid democratic ai voie sa ai si alte optiuni, exista mai multe viziuni, mai multe curente, mai multe pareri. E o dezbatere, nu putem sa fim toti de acord, si aici suntemmai multi in categoria obraznicilor", a adaugat Ivan.

Europarlamentarul PSD a spus ca va merge duminica la CExN al PSD, unde va vota pentru mentinerea PSD la guvernare si pentru sustinerea lui Victor Ponta.

Intrebat daca se asteapta sa fie exclus din PSD, asa cum au fost exclusi Geoana, Vanghelie si Sova, Ivan a raspuns negativ. "Nu exista absolut niciun argument ca macar sa fiu mustrat, nu exclus. Ar fi o discutie copilareasca si daca aa discuta despre aceasta. Daca discutam de jignirile pe care eu le-as fi aduc colegelor mele, si carenu exista, putem discuta la pachet de jignirile domnului Dragnea, care sunt evidente. "Pusti obraznic" e o jignire. Ce sanctiune voi primi eu pentru ceea ce nu am facut va trebui sa primeasca si domnul Dragnea pentru ceea ce a facut", a conchis Ivan.