Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, sambata, ca sustine propunerea lui Liviu Dragnea privind separarea functiei publice de functia politica, el aratand ca aceasta e corecta si ca acest principiu i se aplica inclusiv lui, fara exceptie.

Intrebat daca sustine propunerea presedintelui executiv al PSD, Liviu Dragnea, privind separarea functiei administrative de functia politica, Ponta a raspuns: "Da, cred ca este o propunere corecta si cred ca, ca orice principiu, se aplica la toata lumea, fara exceptie".

Intrebat daca acest principiu i se aplica si lui, in conditiile in care este si presedinte de partid, si premier, Ponta a raspuns: "Bineinteles, doar nu sunt eu o exceptie".

"Este ideea de a departaja functiile politice de cele administrative. Nu exista exceptii, ci doar o regula", a mai spus Ponta, citat de Mediafax.

"In primavara trebuie sa facem noul proiect politic 2015-2019 care presupune doua lucruri esentiale: pe de o parte sa avem grija sa ii aparam si sa ne facem datoria fata de cei peste cinci milioane de romani care ne-au votat, iar pe de alta parte sa incercam sa guvernam bine si sa schimbam in PSD lucrurile pe care toata lumea le cere sa fie schimbate", a mai spus Ponta, dupa CExN a Organizatiei de femei social-democrate.

In ceea ce priveste schimbarile in interiorul PSD, Ponta a precizat ca se refera la adopatarea unei decizii foarte clare si a unei actiuni clare si consecvente prin care partidul sa arate ca sprijina in societate si in interior combaterea coruptiei, a clientelismului politic si a acumulari de putere doar la anumite persoane si la anumite functii.

Ponta a spus ca aceasta reforma i se aplica si lui si a aratat ca are in vedere inclusiv schimbarea statutului PSD.

"Aceasta reforma mi se aplica si mie, nu porneste de la mine. O reforma nu poate fi facuta decat printr-un efort colectiv si aici ma refer la schimbarea Constitutiei, acolo unde va fi nevoie, la schimbarea legilor, la schimbarea stautului PSD", a spus Ponta.

El a aratat ca statutul PSD va trebui sa contina prevederi foarte clare, care sa nu mai lase loc de interpretari in acest sens.

Intrebat despre structura Guvernului si discutiile cu PLR: "Maine (duminica - n.r.) vom discuta despre structura Guvernului. Astazi lucram la agenda de actiuni prioritare pentru a o definitiva", a raspuns Ponta la sediul PSD, la finalul Comitetul Executiv National al Organizatiei Femeilor Social-Democrate.