Sedinta Birourilor Permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului, programata initial vineri, la ora 13.00, a fost reprogramata sambata, incepand cu ora 10.00, dupa amanarea sedintei de Guvern cu cateva ore, pentru finalizarea proiectului de buget pe 2015, transmite Mediafax.

Sedinta speciala de vineri a Guvernului, destinata aprobarii proiectului de buget pe anul viitor, a fost reprogramata pentru ora 17.00, dupa ce, initial, a fost pregatita pentru ora 10.00.

Guvernul a amanat sedinta destinata aprobarii proiectului de buget pe 2015 din motive tehnice legate de inchiderea pe cifre a unor pozitii de fila bugetara, guvernantii constatand, vineri dimineata, ca "s-au strecurat" unele erori la introducerea datelor, au declarat surse oficiale pentru Mediafax.

"Introducerea datelor a fost incheiata vineri dimineata, la ora 5.00, iar dupa ora 9.00, cand situatia a fost verificata centralizat, s-a constatat ca s-au strecurat unele erori", au aratat sursele.

In acelasi timp, reprezentantii Guvernului transmit ca amanarea este cauzata de faptul ca nu a fost incheiata procedura de introducere a datelor in sistem de catre toate ministerele si autoritatile.

"Este o situatie tehnica, dar bugetul nu poate fi transmis la Parlament cu anexe incomplete", sustin reprezentantii Guvernului.

Miercuri, premierul Victor Ponta a cerut ministrilor sa lucreze "non-stop" la proiectul de buget pentru anul viitor, astfel incat documentul sa fie finalizat pana vineri, la ora 10.00, cand a fost programata sedinta speciala de guvern, si sa fie transmis Parlamentului in aceeasi zi.

"Trebuie sa finalizati pana vineri, la ora 10.00, la sedinta, bugetele. Asta inseamna ca de aici plecati inapoi, luati toti functionarii din ministere si pana vineri, la ora 10.00, cu cei de la Buget, terminati bugetul, ca sa putem sa il trimitem Parlamentului. Vineri, la ora 12.00, cred ca au birouri permanente", a spus Ponta ministrilor, reuniti in sedinta de miercuri a Guvernului.