Ministerul Public va avea un buget cu 19 milioane de lei mai mare in 2015, iar Directia Nationala Anticoruptie va avea si ea un buget mai mare decat in acest an, sustine purtatorul de cuvat al PSD, Gabriela Firea, care a acuzat faptul ca "In timpul campaniei electorale, guvernul era acuzat ca va majora taxele si impozitele si ca va elimina cota unica. Actualul proiect de buget demonstreaza acum, cat se poate de clar, ca acelea n-au fost altceva decat niste mari minciuni. Odata demontate acele acuzatii, acum au fost inventate altele, de data aceasta referitoare la micsorarea bugetelor anumitor ministere sau institutii, precum bugetul alocat Sanatatii sau Justitiei."Firea o acuza de minciuna, fara a o nominaliza, pe Laura Codruta Kovesi, procrorul sef al DNA, cea care a lansat, joi, pe piata informatia ca bugetul DNA ar urma sa fie micsorat in 2015.

Gabriela FireaFoto: AGERPRES

Firea sustine ca "Propunerea de buget rezultata in urma negocierilor cu partenerii nostri internationali este una cat se poate de buna. Pentru anul 2015 au fost incluse in buget toate masurile adoptate sau angajate de guvernul Ponta, dar si alte masuri de stimulare economica, precum reducerea TVA la pachetele turistice ."

Gabriela Firea afirma ca "Este foarte important sa se inteleaga ca, la Sanatate, poate parea un buget mai mic, dar in cifre reale el este mai mare. Aceasta pentru ca au fost platite arieratele, datoriile istorice mostenite de la guvernele PDL. Daca ne uitam la banii alocati CNS, atunci vedem ca sumele sunt mai mari."

"De asemenea, in ceea ce priveste DNA, institutia nu are un buget distinct, el fiind defalcat din bugetul Ministerului Public. Avand in vedere ca Ministerul Public va avea un buget cu 19 milioane de lei mai mare in 2015, si DNA va avea un buget mai mare", incheie Firea.