Monica Macovei si Catalin Predoiu, fosti ministri ai Justitiei, au reactionat la informatiile privind reducerea bugetului pentru 2015 al Directiei Nationale Anticoruptie, potrivit proiectului bugetului de stat pe anul viitor elaborat de Guvern. Europarlamentarul Monica Macovei afirma ca "Micul Ceausescu care, de ziua lui de nastere, ocupa cel mai mare stadion din tara si paraliza Bucurestiul pentru o petrecere scumpa si grandomana, s-a decis sa fie zgarcit cu cei care apara banul public si ii destructureaza partidul-mafie pe care il conduce. Ponta a decis ca procurorii n-au nevoie de bani si a propus reducerea bugetului Ministerului Public cu 32%, asadar si al DNA". Si Catalin Predoiu este de parere ca "Este incredibila, scandaloasa si inacceptabila pozitia Premierului Ponta, care a taiat bugetul Directiei Nationale Anticoruptie. Este o actiune deliberata de blocare a DNA, a Justitiei in general. Daca premierul Ponta vrea sa sprijine Justitia si anticoruptia, mareste bugetul DNA, daca vrea sa fie un stalp al coruptiei, taie bugetul DNA."

  • Monica Macovei despre reducerea bugetului DNA: Ponta ia de la procurori si da la hoti

"Micul Ceausescu care, de ziua lui de nastere, ocupa cel mai mare stadion din tara si paraliza Bucurestiul pentru o petrecere scumpa si grandomana, s-a decis sa fie zgarcit cu cei care apara banul public si ii destructureaza partidul-mafie pe care il conduce. Ponta a decis ca procurorii n-au nevoie de bani si a propus reducerea bugetului Ministerului Public cu 32%, asadar si al DNA.

In ultimii 2 ani, DNA a identificat si a cerut recuperarea a circa 500 de milioane de euro, bani furati de la romani, si solicita acum un buget de 25 de milioane de dolari pentru 2015 pentru a putea in continuare recupera banii romanilor de la cei care ii jefuiesc. Drept rasplata, PSD a decis sa nu le dea acest buget procurorilor anticoruptie, sa le taie fondurile si sa le dea acolo de unde se poate fura sau pentru a plati dezmatul pomenilor electorale din 2014.

In plus, faptul ca bugetul DNA nu mai este precizat distinct inseamna ca va sta tot timpul cu mana intinsa la procurorul general Nitu. Sau pregateste oare Ponta comasarea DNA cu alte structuri de parchet daca nu mai precizeaza separat bugetul DNA, incalcand astfel legea?"

  • Catalin Predoiu: Daca premierul Ponta vrea sa fie un stalp al coruptiei, taie bugetul DNA

"Este incredibila, scandaloasa si inacceptabila pozitia Premierului Ponta, care a taiat bugetul Directiei Nationale Anticoruptie. Este o actiune deliberata de blocare a DNA, a Justitiei in general. Daca premierul Ponta vrea sa sprijine Justitia si anticoruptia, mareste bugetul DNA, daca vrea sa fie un stalp al coruptiei, taie bugetul DNA.

Baronii politici anchetati de DNA au devalizat bugetul statului, in timp ce DNA a adus sau poate aduce la buget sute de milioane de euro din confiscari si popriri.

Ce face premierul Ponta? Submineaza DNA, taindu-i bugetul! Optiunea facuta de premier e clara: pentru coruptie, impotriva DNA. Premierul are o atitudine clara de razbunare pe DNA pentru anchetele pe care le-a facut si le are in curs. Este inca un motiv pentru care ar trebui sa plece din fruntea Guvernului Romaniei, cu guvern cu tot."