Gheorghe Bunea Stancu va fi revocat din functia de presedinte al PSD Braila in cadrul Conferintei Extraordinare care va avea loc vineri, 12 decembrie, a anuntat prim-vicepresedintele PSD Braila, primarul Aurel Simionescu, citat de Agerpres.

'Este o decizie a Comitetului Executiv National de organizare a Conferintei Extraordinare, care sa aiba pe ordinea de zi un punct care se refera la revocarea presedintelui si altul la organizarea de alegeri pentru aceasta functie', a declarat, in conferinta de presa, prim-vicepresedintele PSD Braila.

Aurel Simionescu a mai spus ca singurul care s-a inscris pentru a candida la sefia PSD Braila este deputatul Mihai Tudose.

'Deocamdata, doar domnul Tudose si-a manifestat intentia de a candida pentru aceasta functie. Hotararea este ca ultimul moment de inscriere sa fie cel in care pornim Conferinta Extraordinara. Vor vota 156 de persoane, Conferinta Extraordinara are o componenta stabilita clar prin statutul partidului', a spus Simionescu.

Prim-vicepresedintele PSD Braila a mai spus ca nu este interesat sa candideze pentru functia de presedinte al organizatiei, deoarece doreste sa lase locul colegilor mai tineri si, mai ales, celor care 'sunt mai aproape de Bucuresti', cu referire la faptul ca Mihai Tudose este parlamentar.

Deputatul Mihai Tudose nu a dorit sa faca prea multe comentarii referitoare la candidatura sa, precizand ca prefera sa isi 'motiveze' hotararile in interiorul partidului.

'Decizia de a candida nu a fost neaparat una personala, ci a fost luata in grup, cu domnul Simionescu, domnul Rotaru, cu alti colegi din conducerea partidului. Eu cred ca, fiind membru de partid din 1992, cei care sunt in PSD au avut timp suficient sa ma cunoasca. Fiind membru fondator, toti cei care au venit m-au gasit aici', a spus Tudose.

Gheorghe Bunea Stancu, revocat recent de prefect din functia de presedinte de CJ Braila dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a pronuntat definitiv in cazul sau, declarandu-l in conflict de interese, va fi revocat si de la sefia PSD Braila, functie pe care inca o detine, deoarece nu si-a dat demisia.