Proiectul de lege de aprobare a Ordonantei de Urgenta 55 privind migratia alesilor locali a fost adoptat, marti, de Senat, in calitate de for decizional, fiind inregistrate 86 de voturi "pentru", 36 "impotriva" si 6 abtineri, anunta Mediafax. Textul legislativ a fost aprobat de Senat in forma transmisa de Guvern. Senatul este for legislativ decizional in cazul acestui proiect de lege. OUG 55/2014 fusese respinsa anterior de Camera Deputatilor, dupa ce nu a intrunit numarul de voturi necesar adoptarii legilor organice.

Ordonanta de Urgenta 55 a fost inclusa pe ordinea de zi a plenului Senatului chiar daca la nivelul comisiilor nu s-a putut propune o solutie.

Comisia juridica si Comisia de administratie au discutat, luni, in sedinta comuna, textul ordonantei de urgenta 55/2014 care a permis migratia alesilor locali.

La momentul votului, membrii celor doua comisii nu au reusit sa adopte prin vot nici raportul de admitere a ordonantei de urgenta, nici cel de respingere, fiind intrunite 10 voturi "pentru" din partea reprezentantilor coalitiei gurvenamentale, 9 "impotriva" din partea PNL si PDL si 2 abtineri din partea UDMR. Astfel, niciuna dintre propuneri nu a putut fi adoptata cu votul majoritatii celor prezenti.