Presedintele PSD, Victor Ponta, a fost intrebat, luni, ce parere are despre intentia deputatului Sebastian Ghita de a infiinta un nou partid de stanga, el precizand ca acest proiect ii apartine lui Ghita si ca el, personal, a facut parte intotdeauna din PSD si va face politica in acest partid, potrivit Mediafax.

"E proiectul lui (n.r.: al lui Sebastian Ghita). Eu am fost intotdeauna numai in PSD si aici voi face politica", a raspuns Ponta.

Intrebat daca ii e teama ca vor pleca multi social-democrati din PSD, Ponta a raspuns: "Nu. Mi-e teama de un singur lucru: ca nu o sa intelegem ce asteapta alegatorii de la noi".

"Daca intelegem acest lucru si daca intelegem ca in 2016 batalia noastra politica e pentru cine guverneaza mai bine - noi sau domnul Blaga, domnul Orban, domnul Atanasiu - cred ca vom castiga si in 2016", a adaugat Ponta.

Fostul social-democrat Sebastian Ghita a anuntat duminica seara, la Romania TV, ca va infiinta un nou partid de stanga, din luna ianuarie urmand sa inceapa strangerea de semnaturi in acest sens.

Presedintele PSD Victor Ponta a comentat, duminica, seara, intr-un interviu acordat Realitatea.net, "prietenia sa cu Sebastian Ghita".

Intrebat daca aceasta prietenie nu ii dauneaza imaginii, Ponta a spus: "Ca imagine da. Si tocmai de aceea ne-am si despartit. Dar altfel ce sa spun..(..) Tocmai aia i-am si spus: daca esti prietenul meu, imi faci rau".