Premierul Victor Ponta a anuntat luni, intr-o conferinta de presa, ca noua structura a Guvernului va fi propusa Parlamentului lunea viitoare, dupa ce duminica va avea loc o sedinta a conducerii extinse a PSD cu noii ministri.

In privinta bugetului pentru anul viitor, Ponta a anuntat ca acesta va fi trimis Parlamentului vineri dimineata, iar votul final ar urma sa aiba loc pe 21 decembrie, ziua in care Parlamentul se reuneste pentru depunerea juramantului de catre Klaus Iohannis.

"Luni, 15 decembrie, voi propune in Parlament noua structura a Guvernului. Duminica, 14 decembrie, ne vom vedea in PSD cu conducerea extinsa a partidului cu noii ministri. Luni voi cere Parlamentului votul cu noua structuraa Guvernului

In cursul zilei de azi, maine cel tirziu, finalizam negocierile cu troica FMI-BM-CE, pe liniile anuntate anterior in mare: nu se adauga nici un impozit sau taxa noua, taxa pe constructii scade de la 1,5% la 1%, ramin in vigoare scaderea CAS la angajator si cota unica

Aceste discutii le avem azi si miine, iar bugetul va fi transmis cel mai probabil vineri dimineata spre Parlament

Parlamentul are timpul necesar pentru propriile proceduri - amendamente, discutia in comisii si votul in plen.

Calendarul propus de noi prevede un vot final pe Buget pe 21 decembrie, zi in care Parlamentul trebuie oricum sa se reuneasca pentru depunerea juramintului de presedintele ales, Klaus Iohannis," a declarat Ponta.