Deputatul UNPR Eugen Nicolicea, ministru pentru Relatia cu Parlamentul, l-a acuzat pe Mircea Geoana ca a luat 40.000 de euro pentru a-l exclude in 2009 de la sefia PSD Mehedinti, in replica, Geoana anuntand ca il va da in judecata pe Nicolicea, pentru insulta si calomnie, scrie Mediafax.

Eugen Nicolicea a declarat intr-o emisiune, la B1 TV, vineri seara, ca Mircea Geoana "l-a dat afara din PSD, contra-cost". "Pe mine, Mircea Geoana m-a dat afara contra cost, din partid. Daca ma mai enerveaza, spun si cine a platit", a declarat ministrul pentru Relatia cu Parlamentul.

Intrebat ce suma a luat Mircea Geoana, Eugen Nicolicea a raspuns: "40.000 de euro, pentru a ma inlatura de la sefia organizatiei de acolo ( Mehedinti, nr) pentru ca trebuia sa isi puna oamenii lui. Asa s-a spus. A spus si la grup, de fata cu toata lumea".

In replica, senatorul Mircea Geoana a declarat pentru Mediafax ca luni dimineata il da in judecata pe Eugen Nicolicea, pentru insulta si calomnie.

"Pentru mine, reputatia mea in spatiul public este un lucru extrem de important. Pe cinste si profesionalism mi-am cladit intreaga cariera si activitate politica si publica. Pentru unii ca Nicolicea, politica se masoara in bani, tranzactii, trocuri si avantaje financiare. De 5 ani de zile am acceptat fara sa reactionez la frustrarile permanente ale domnului Nicolicea. (..) Luni dimineata il dau in judecata. Totul are o limita. Sa vii cu astfel de minciuni sfruntate este totalmente inacceptabil. Este cea mai mare inventie si minciuna pe care am auzit-o vreodata", a anuntat Mircea Geoana.

El a precizat ca poate sa inteleaga "lunga suita de calomnii si neadevaruri" pe care le-a spus Eugen Nicolicea, cu referire la persoana sa si a adaugat: "De aceasta data, vreau sa fiu extrem de clar: Daca are intrebari cu privire la modul in care a fost exclus, are un coleg de guvern, pe vicepresedintele de atunci, Liviu Dragnea, care a fost prezent la acea sedinta a organizatiei judetene".

Mircea Geoana a mai anuntat ca "banii pe care ii va obtine ca daune pentru insulta, calomnie si minciuna ii va dona unui ONG, cu o singura conditie: sa inventeze un premiu anual pentru <>".