"Am fost convins de la bun inceput ca voi castiga", spune Klaus Iohannis, la aproape trei saptamani de la victoria zdrobitare in alegerile prezidentiale, intr-un interviu in limba germana pentru Deutsche Welle. O victorie pe care multi - politicieni si observatori, deopotriva - au considerat-o surprinzatoare.

Klaus IohannisFoto: HotNews / DP

"Am fost cu adevarat convins de la bun inceput ca voi castiga alegerile. Am realizat ca trebuie sa se intample ceva, ca oamenii asteapta o schimbare, o innoire. Asta m-a incurajat sa merg mai departe in aceasta competitie. Si tot acest lucru mi-a dat certitudinea de la bun inceput ca am o sansa foarte mare", a spus Klaus Iohannis.

El a mai aratat ca advesarii politici nu au fost pregatiti pentru acest rezultat, care i-a luat prin surpindere si "i-a zdruncinat".

"Poate nu chiar de la inceputul campaniei, dar la scurt timp dupa inceperea ei, am pus tema luptei anticoruptie in centrul discursului meu. Asta s-a si suprapus, din pura intamplare si cu actiunile DNA din ultimele saptamani. Un lucru binevenit si care trebuie continuat", a spus presedintele ales.

Klaus Iohannis a vorbit si despre lucrurile pe care vrea sa le schimbe in Romania.

"Daca ne uitam la scoala, vedem ca e nevoie de un sistem de invatamant dual, similar cu ceea ce exista in Germania, pentru ca nu toata lumea vrea sa dea bacalaureatul dupa 12 clase si sa se duca la facultate. Sunt multi care vor sa invete o meserie simpla, dar buna. Acest lucru nu este posibil in acest moment. In Sanatate, pacientul nostru este undeva la periferia sistemului. Trebuie sa fie in centrul lui, doar asa poate fi imbunatatit sistemul", crede presedintele ales.

sursa: digi24.ro