Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a negat marti ca ar fi discutat cu presedintele Traian Basescu la plecarea de la receptia organizata la Palatul Cotroceni, cu ocazia Zilei Nationale, relateaza Agerpres. "Nu (am discutat - n.r.). Am iesit pe aceeasi usa, stiu ca ne-am retras impreuna, dar dumnealui a luat-o la lift, la birou, eu am iesit afara, la masina, si am plecat. (...) Cu dl Dancu am mers la Cotroceni, cu dl Dancu am plecat, e prietenul meu si colegul meu de foarte multi ani de zile", a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Liviu Dragnea si Traian Basescu (2012)Foto: Agerpres

El a explicat ca a mers la Cotroceni din partea Guvernului si nu a fost singurul social-democrat.

"Nu. A fost si Robert Cazanciuc. Eu m-am dus acolo din partea Guvernului, recunosc am nimerit intr-o multime uriasa de basisti, am plecat si cu asta, basta! Am stat cam o ora, am fost la Cotroceni, am vrut sa ma asigur ca, pana la urma, dl Traian Basescu o sa plece si o sa plece. Nu am avut alte confidente, nu avem ce confidente sa avem", a spus Dragnea, intrebat daca a fost singurul social-democrat prezent la receptie.

Intrebat daca il va exclude Victor Ponta din partid pentru ca a facut poze cu Traian Basescu, presedintele executiv al PSD a raspuns: "Eu stiu? Sa vedem".

***

Presedintele Traian Basescu si vicepremierul Liviu Dragnea au avut, luni, la Palatul Cotroceni, o scurta discutie, in timpul receptiei organizate cu ocazia Zilei Nationale.

Dupa ce seful statului a tinut in fata participantilor la receptie un discurs de aproximativ zece minute, el s-a plimbat in Sala Unirii printre acestia cu un pahar de sampanie in mana pentru a-i saluta.

In acest timp, vicepremierul Liviu Dragnea l-a asteptat alaturi de Vasile Dancu pe presedintele Traian Basescu.

Seful statului si vicepremierul s-au salutat, iar Liviu Dragnea a dorit sa faca o fotografie cu presedintele Basescu care se indrepta catre iesire prin biblioteca Palatului Prezidential.

Ulterior, cei doi au iesit impreuna din Sala Unirii, insa, potrivit unor surse oficiale, nu au purtat o discutie in biblioteca Palatului Cotroceni.