Calin Popescu Tariceanu a refuzat marti sa discute despre propunerea UNPR de taxare a marilor averi, dar a spus ca "e normal ca aceste propuneri sa se discute mai intai in coalitie (de guvernare - n.red) ca sa nu ne facem agende politice separate". Tariceanu vizeaza intrarea la guvernare alaturi de PSD, UNPR si PC, si a discutat in acest sens astazi cu premierul Ponta.

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres

Surse politice au declarat in ultima perioada ca intre Tariceanu si seful UNPR, Gabriel Oprea, exista o rivalitate.

UNPR a sustinut marti o conferinta de presa in care a anuntat ca va cere sustinerea Guvernului pentru proiectul de lege de taxare a marilor averi.

Tariceanu a facut aceste declaratii dupa ce a avut o intalnire cu premierul Victor Ponta la sediul Guvernului. El a spus ca nu a negociat posturi in guvern pentru partidul sau, in schimb a discutat despre "teme" care sunt "mai importante" decat persoanele.

"Nu am negociat posturi in guvern. Am discutat despre calendarul actiunilor care urmeaza sa fie derulate in legatura cu bugetul.

Negocierea dintre guvern si FMI, apoi trimiterea proiectului de buget la parlament, an discutat cate zile ar trebui sa dureze dezbaterile in comisie, apoi in plen.

Ne-am propus ca pana in 20 decembrie aceste lucruri sa fie incheiate.

Este posibila o remaniere a guvernului dar mai important este sa discutam despre temele politice: proiectul de revizuire a constitutiei, regionalizarea, modificarea legii electorale - gasirea unei solutii care sa permita votul romanilor din strainatate fara niciun fel de defectiune pana in 2016.

Nu am facut calcule, mai importante sunt temele decat persoanele.

In conditiile in care din coalitie fac mai multe partide, guvernele nu urmaresc sa aiba o formula cat mai restransa, conteaza eficienta actului guvernamental."

Intrebat daca PLR va prelua posturile de minsitri dupa ce UDMR se retrage de la guvernare: "Asteptam decizia finala a UDMR-ului, nu e obligatriiu sa ne suprapunem, nu inlocuim UDMR la guvernare, suntem liberali.