Vicepresedintele Consiliului Judetean Alba Florin Roman (PNL) sustine ca Armata a IV-a Transilvania a fost trimisa la parada de 1 Decembrie de la Alba Iulia fara combustibilul necesar si solicita demisia ministrului Apararii, Mircea Dusa, pentru "ofensa adusa Armatei si romanilor", relateaza Mediafax.

Vicepresedintele CJ Alba a transmis, sambata seara, un mesaj public in care sustine ca ministrul Mircea Dusa a trimis Armata a IV-a Transilvania la parada de Ziua Nationala de la Alba Iulia fara combustibilul necesar, iar Primaria si Consiliul Judetean au fost nevoite sa cumpere circa 3.000 de litri de motorina pentru repetitii si parada.

"Este un fapt unic in istoria Zilei Nationale a Romaniei de la Alba Iulia: ministrul Dusa a trimis Armata a IV-a Transilvania la parada la Alba Iulia fara combustibilul necesar. Prin urmare, Primaria si Consiliul Judetean Alba au acoperit necesarul de circa 3.000 de litri de motorina pentru repetitii si parada! Pentru ofensa adusa Armatei si romanilor de Ziua Nationala, cer demisia ministrului Dusa, care cred ca astfel demonstreaza ca este mandru ca este roman", arata Florin Roman.

Cu privire la aceste acuzatii, ministrul Apararii, Mircea Dusa, a declarat duminica, intr-o interventie la B1 TV: "Vis-a-vis de afirmatia domnului, ea nu se sustine, toate garnizoanele, inclusiv divizia a IV-a, a primit toate cele necesare pentru a participa la parada de 1 Decembrie. Armata nu a solicitat nimanui motorina pentru parada. Legea spune ca administratiile judetene organizeaza festivitati impreuna cu armata de 1 Decembrie".

Manifestarile organizate la Alba Iulia cu ocazia Zilei Nationale cuprind, in acest an, si o parada la care vor participa peste 800 de militari, dar si autovehicule militare si tehnica de lupta. Defilarea se va incheia cu o formatie de zbor alcatuita din aeronave de lupta MiG-21 Lancer din dotarea Bazei 71 Aeriene "General Emanoil Ionescu" de la Campia Turzii.