Presedintele ales Klaus Iohannis va participa luni, 1 decembrie, la manifestarile organizate la Alba Iulia cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, informeaza vineri PNL, intr-un comunicat.

Programul lui Klaus Iohannis de luni, la Alba Iulia, potrivit comunicatului PNL:

  • Ora 11.45 - 12.00 Depunere Coroane - la statuile Reginei Maria si Regelui Ferdinand - Catedrala Incoronarii;
  • Ora 12.00 - 12.15 Te Deum la Catedrala;
  • Ora 12.15 - 12.30 Discursuri la Catedrala (IPS, Primarul municipiului Alba Iulia, Presedintele ales al Romaniei);
  • Ora 12.40 - Parada Militara.

Prim-vicepresedintele Partidului National Liberal (PNL) Teodor Atanasiu, senator de Alba, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca presedintele ales, Klaus Iohannis, va ajunge luni la Alba Iulia in jurul orelor 11.00, cand va depune coroane de flori la busturile Regilor Ferdinand si Maria, scrie Agerpres. Klaus Iohannis va asista la Te Deum-ul oficiat la Catedrala Reintregirii si la parada militara, dupa care va acorda, la sediul Primariei Alba Iulia, un interviu pentru presa straina, a precizat Teodor Atanasiu.

Manifestarile oficiale vor debuta luni la Aba Iulia la orele 9.30, cu depuneri de coroane la statuile lui Ionel Bratianu si Iuliu Maniu, urmate la 10.15 de depuneri de jerbe de flori la busturile Regilor Ferdinand si Maria, iar la 10.30 la statuia ecvestra a lui Mihai Viteazul. La orele 11.00 este programata, pe terasa Salii Uniri, primirea soliilor din cetatile de scaun. Te-Deum-ul va incepe la orele 12.00, urmand ca parada militara sa se desfasoare incepand cu 12.30.

Peste 520.000 de lei au fost alocati de Consiliul Judetean Alba si Primaria Alba Iulia pentru organizarea manifestarilor dedicate Zilei Nationale a Romaniei si implinirii a 96 de ani de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918.