Vanghelie spune ca Dragnea a justificat esecul alegerilor dand vina pe americani. Mircea Geoana spune ca liderii partidului au dat vina si pe o "forta supranaturala". Declaratia ne aminteste de precedentele alegeri prezidentiale cand esecul era justificat de Viorel Hrebenciuc si Mircea Geoana "prin flacara violet si parapsihologul Aliodor Manolea".

"Dragnea ne-a povestit ca Ponta a fost foarte bun, cel mai bun candidat de cand a existat PSD. Ne-a spus ca americanii sunt de vina si ca noi nu putem sa castigam alegerile. E adevarat ca am pierdut jocul cu Facebookul, cu tinerii. Au considerat cu totii ca noi suntem la putere si ca o sa luam tot 70 la suta, cum am luat cu USL", a declarat edilul sectorului 5 la "Jocuri de Putere" de pe Realitatea TV.

"Victor Ponta pierde alegerile la 1 milion de voturi si, surpriza, vinovatul sunt eu. E o forma de disperare. (...) Ponta a mimat ca isi depune mandatul. Nu a fost nicio discutie cu privire la analiza acestor alegeri. Au fost discutii despre Facebook, ca a fost o forta supranaturala care l-a impiedicat pe Ponta sa castige alegerile La sfarsit i-a santajat cu mandatul de presedinte si premier. I-a santajat. Nu cred ca plange cineva dupa Ponta la sefia partidului, dar de pierderea guvernarii da. (...) Guvernarea se va pierde si Ponta va avea timp sa manance popcorn ca aliment de baza", a spus si Geoana, la Gandul LIVE.

Mai mult, Mircea Geoana a dezvaluit la Realitatea TV ca "Dragnea a tinut sa-i multumeasca lui Titus Corlatean pentru aportul adus la organizarea alegerilor in diaspora".