PP-DD a anuntat joi ca vrea sa participe direct la guvernare, dupa ce Uniunea Democrata Maghiara din Romania (UDMR) si-a facut publica intentia de a se retrage din coalitia de guvernare. "Vom demara discutii cu Partidul Social Democrat, partenerul cu care avem in derulare un acord politic la nivel local, parlamentar si guvernamental, precum si cu ceilalti membri ai arcului de guvernare pentru oficializarea demersului legitim al PP-DD", anunta formatiunea lui Dan Diaconescu.

"Partidul Poporului - Dan Diaconescu a luat act de decizia UDMR de a parasi guvernarea nationala si isi reafirma pozitia exprimata in primavara acestui an, de a participa direct si responsabil la procesul de guvernare, insa fara prezenta asociatiei culturale cunoscuta sub numele de UDMR", se arata intr-un comunicat de presa transmis joi de biroul de presa al PP-DD, intitulat "in sfarsit, dupa 25 de ani, Romania va avea un Guvern 100% romanesc".

In incheiere se arata ca "numai PP-DD scapa guvernarea de UDMR!".

Liderul UDMR Kelemen Hunor a anuntat joi ca Uniunea Democrata Maghiara din Romania vrea sa iasa de la guvernare. Consiliul Permanent al UDMR, reunit joi dimineata in sedinta, a decis sa recomande forului suprem al partidului - Consiliul Reprezentantilor Unionali din data de 13 decembrie - iesirea formatiunii din coalitia de guvernare.

Conducerea UDMR a luat aceasta decizie inaintea votarii unei legi esentiale - legea bugetului pe 2015. UDMR a mai jucat tare si in trecut, cand se afla la guvernare, in ajunul votului pe legi importante. Acum, PSD detine o majoritate in Parlament chiar si fara UDMR.