Deputatul PDL Cezar Preda a declarat, joi, pentru Mediafax ca stia de o saptamana ca UDMR va iesi de la guvernare, ca Uniunea "nu poate sa fie in continuare alaturi de Ponta si Dragnea" si ca noul PNL isi va uni fortele in opozitie pentru a da jos guvernul.

Cezar Preda (foto arhiva)Foto: Agerpres

"Ne vom uni fortele in opozitie pentru a da acest guvern jos. Cand? Cand se poate asigura o majoritate confortabila in Parlament", a precizat Cezar Preda.

El a spus ca, prin decizia de a iesi de la guvernare, "UDMR a facut exact ce trebuia sa faca". "Stiam de o saptamana asta. UDMR a facut exact ce trebuia sa faca, Uniunea nu se poate asocia cu premier si un guvern care si-a pierdut busola. Disperarea naste monstri, iar UDMR nu poate sa fie in continuare alaturi de Ponta, de Dragnea si de altii", a apreciat Preda.

Liderul UDMR Kelemen Hunor a anuntat joi ca Uniunea Democrata Maghiara din Romania vrea sa iasa de la guvernare. Consiliul Permanent al UDMR, reunit joi dimineata in sedinta, a decis sa recomande forului suprem al partidului - Consiliul Reprezentantilor Unionali din data de 13 decembrie - iesirea formatiunii din coalitia de guvernare.

Conducerea UDMR a luat aceasta decizie inaintea votarii unei legi esentiale - legea bugetului pe 2015. UDMR a mai jucat tare si in trecut, cand se afla la guvernare, in ajunul votului pe legi importante. Acum, PSD detine o majoritate in Parlament chiar si fara UDMR.