PSD sustine "cu fermitate" ca nu are "nicio implicare in elaborarea sau sustinerea" proiectului legii gratierii colective, afirmand ca aceasta este "o initiativa personala a domnului Paun", se arata intr-o declaratie a purtatorului de cuvant al PSD, Gabriela Firea, remisa miercuri si citata de Mediafax.

Deputatul Nicolae Paun a declarat miercuri, pentru Mediafax, ca va depune in urmatoarea sesiune parlamentara, la Parlament, un proiect privind gratierea colectiva a celor care au pedepse intre 1 si 5 ani, pentru acte care nu au fost savarsite cu violenta.

"Voi depune, in urmatoarea sesiune parlamentara, un proiect privind gratierea colectiva a unro pedepse pentru acte care nu au fost savarsite cu violenta, intre 1 si 5 ani maximum", a declarat Paun.

Nicolae Paun este si unul dintre initiatorii primului proiect de lege privind amnisita si gratierea, devenit faimos dupa "martea neagra", din 10 decembrie 2013, cand reprezentantii PSD au incercat sa-l promoveze pe sest. Proiectul a fost, in final, respins definitiv de Parlament, saptamana trecuta.